h i r d e t é s

Sok-sok napsütéssel tetőzik a meleg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok-sok napsütéssel tetőzik a meleg

2021. május 11. - 05:41

 

Az időjárás-változásra érzékenyekre nehéz napok várnak: a keddi 30 fokot szerdától lehűlés és mozgalmasság váltja. Ezzel együtt eső is érkezik, ami a mezőgazdaság számára viszont mindenképp jó hír.

CIVILHETES olvasói fotó

Tetőzik a meleg, a hajnali 5-15 fokot követően a délutáni órákra 26 és 31 fok közé melegszik a levegő. A déli-délkeleti szelet sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik.

Orvosmeteorológia

Front nem lesz felettünk, de a nyárias meleg hatására vérnyomás-ingadozás, dekoncentráltság, bágyadtság, migrén, szédülés, alvászavar előfordulhat. A szelesebb tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos tünetek, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet.

A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Ajánlott a réteges öltözet, reggel még sokfelé hűvös időre ébredhetünk.

11 és 15 óra között az UV-sugárzás mindenhol elérheti az erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről a szabadban.

Erősítsük immunrendszerünket vitaminban gazdag szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel, és figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected]u címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s