h i r d e t é s

Sok-sok eső és lehűlés érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok-sok eső és lehűlés érkezik

2021. április 12. - 05:52

 

Valószínűleg nem is kevés hullik majd. Nem mellékesen, a hegyekben akár egy része hó formájában! Addig azonban van még hátra egy kellemes, 20 fok körüli hétfőnk.

Kezdetben szárazabb időre van kilátás, de már többfelé felhősebb lehet az ég, majd napközben délnyugat felől a Dunántúlon egyre nagyobb területen elered az eső, záporok is kialakulhatnak, helyenként az ég is megdörrenhet.
A kora esti óráktól kezdve már északon is kialakulhatnak egyre többfelé záporok. A déli-délnyugati szelet sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik, majd estétől egy érkező hidegfront miatt északnyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul az erős, viharos lökésekkel kísért szél.
A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb 16 és 24 fok között alakul, de délután a csapadékos tájakon több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Estig front nem lesz felettünk, majd este északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Hétfő hajnalban a hidegebb tájakon élők még tapasztalhatnak ízületi panaszokat.

A melegedés hatására migrén, tompaság, dekoncentráltság, keringési panaszok előfordulhatnak.

A nagy napi hőingás vérnyomás-problémákat okozhat.

A szelesebb tájakon élők körében fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Az esti óráktól északnyugaton már hidegfronti tünetek jelentkezhetnek, fejfájás, görcsös panaszok kerülhetnek előtérbe.

A napos időszakok azonban jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk rétegesen, reggel még nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s