h i r d e t é s

Sok halálos áldozatot követelt az egy napon át tartó özönvíz Indonéziában

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Sok halálos áldozatot követelt az egy napon át tartó özönvíz Indonéziában

2020. január 02. - 07:51

 

Huszonegyre nőtt a halálos áldozatok száma az Indinéziát sújtó monszuneső és az azt követő áradások miatt. Jakarta felett 18 órán át szakadt az eső, a Bogorra hulló csapadékmennyiség évtizedek óta a legsúlyosabb.

Forrás: Archyworldys

Az ár szerdán öntötte el Jakartát és a szomszédos városokat; a legtöbb ember Bogorban halt meg, közülük néhányan áramütés áldozatai lettek - közölte csütörtökön az indonéz szociálisügyi minisztérium.

A hatóságok szerint a Bogorra hulló csapadékmennyiség évtizedek óta a legsúlyosabb, megáradtak a folyók, és a víz Jakartát is elborította. A monszuneső és a folyók vízszintjének megemelkedése miatt Jakartán belül mintegy kilencven városrész került víz alá,a főváros mellett fekvő Depokban pedig földcsuszamlás történt.

Jakartában és környékén mintegy harmincmillió ember él, a főváros földrengés- és árvízveszélyes területen fekszik, és a felszín alatti vizek korábbi ellenőrizetlen kitermelése miatt a metropolisz folyamatosan süllyed. Joko Widodo indonéz elnök a nyáron bejelentette, hogy Borneó szigetén új főváros fog felépülni. (MTI) / origo.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s