h i r d e t é s

Sírva mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sírva mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

2021. április 13. - 15:33

 

Rudolf Anschobernek betegsége miatt kell távoznia.

Rudolf Anschober, osztrák egészségügyi miniszter - Fotó: Reuters

Rudolf Anschober személyes okokra hivatkozva kedden bejelentette a lemondását. Az egészségügyi miniszter betegsége miatt volt kénytelen távozni a koronavírus-járvány közepén.

Az egészségügyi és szociális ügyekkel foglalkozó minisztérium az osztrák kormánykoalícióban a zöldeké, Anschober maga az Osztrák Zöld Párt felső-ausztriai vezetője volt évekig. 2020 januárjában lett miniszter, amikor az előrehozott választásokon immár a zöldekkel alakított kormányt Kurz. 

A 60 éves politikusnak márciusban kórházba kellett mennie egy rosszullét után, és egy hét után tudott visszatérni a hivatalába. A betegségről annyit tudni, hogy az érrendszerével van probléma. 

A lemondását bejelentő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a hivatalban töltött 15 hónapja 15 évnek tűnt. Ez nagyon megviselte a szervezetét,  és nem tartja magát képesnek a feladata elvégezésére.A beszéd közben többször is elcsuklott a hangja, a végén sírva köszönte meg családjának és kollégáinak a közös munkát.

A Standard arról ír, hogy Anschober népszerű politikusnak számít Ausztriában annak ellenére, hogy a posztja fókuszba helyezte az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt. Több vitája is volt a nyilvánosság előtt Kurz kancellárral, aki őt tette felelőssé az oltásbeszerzés lassú tempója miatt. 

Három nappal ezelőtt zöldpárti források azt mondták a lapnak, hogy mérlegelik, ki lehet Anschober utódja, ha lemond, de egyelőre nem mondtak nevet. Jövő hétfőn jelentik majd be, addig Werner Kogler alkancellárnak kell átvállalnia a képviseletet. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s