h i r d e t é s

Semmit nem ér a fatámogatás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semmit nem ér a fatámogatás

2018. április 10. - 10:30

 

Józan ésszel nem feltételezhető, hogy a családok a pénzbeli támogatást most, tavasszal majd tényleg tűzifára költik – közölte a Népszavával Kirtyán Károly, a Tolna megyei Lápafő független polgármestere. 

A kép illusztráció! - Fotó: H. Szabó Sándor

A kormány újabb határozatban vázolta a gázzal el nem látott településeken élő családok 12 ezer forintos téli rezsicsökkentésének részleteit. Az állami akció keretében az ország mintegy 150 milliárdos évi tűzifa-költségéhez képest mindössze 346 millió forintot osztanak ki 28,8 ezer otthon között. A határozat tételesen felsorolja a 279 érintett települést, háztartásszámmal és a rájuk eső összeggel.

A pénzt a helyhatóság adja, ezen belül saját megítélése szerint. Kirtyán Károly leszögezte: 61 háztartásos településük szegény, minden támogatásnak örülnek és azt szabályszerűen fogják elkölteni. (Egy hasonló kistelepülés polgármestere ugyanakkor úgy fogalmazott: készpénzt támogatásként nem szabad adni, mert azt elisszák a kocsmában.) Tapasztalataink szerint egyes településeken még keveredik a 12 ezer forintos juttatás a szociális fatámogatással: utóbbi, minimális mennyiségű ingyenfa kiosztását lehetővé tevő program négymilliárdos kerete a választások előtt egymilliárddal nőtt.

 

Szerző: Marnitz István / nepszava.hu

A kép illusztráció! - Fotó: H. Szabó Sándor


 

Kommentek

h i r d e t é s