h i r d e t é s

Segítők a konyhában – milyen háztartási gépeket vásároljunk?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Segítők a konyhában – milyen háztartási gépeket vásároljunk?

2021. december 15. - 12:00

Aki szeret sokat főzni és főleg sütni, annak előbb-utóbb szükséges lesz pár profi segítőre a konyhában. Megszoktuk, hogy még a csapból is konyhai eszközök reklámjai folynak, hiszen ez az egyik legnépszerűbb kategória, ha vásárlásról van szó. Pont emiatt az elektromos konyhai kütyük tengerében nem nehéz elveszni.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Valamilyen gép mindenképp jó lenne, de milyen legyen?

Tesszük fel a kérdést akkor, amikor ráébredünk arra, hogy egy különlegesebb torta vagy sütemény feleannyi idővel készülne el egy megfelelő eszközzel. Ugyanis pont a tésztafélék azok, amelyek összeállítása több időt vesz igénybe néha, mint amennyit mi szeretnénk erre áldozni. Ebben az esetben jó választás egy konyhai robotgép. Az ilyen gép mellett szól, hogy sok más funkcióra képes lehet, a tésztaféléket is pillanatok alatt összekavarja, méghozzá tökéletesen csomómentes minőségben. 

Robotgépek – milyen típust válasszunk?

A konyhai robotgépek alaptípusa általában csak keverésre és krémek felverésére, elkészítésére alkalmas, ezért ezek egy keverőtálból és egy talpán álló robotgépfejből, illetve keverőlapátokból állnak. Ha nem érezzük magunkat mesterszakácsnak, de szeretünk néha összedobni egy egyszerű sajtos pogácsát, akkor nem is igazán kell ennél komplexebb gépet választanunk. Akadnak viszont olyanok, akik igazán elemükben érzik magukat a konyhában. Imádják a gourmet különlegességeket maguk elkészíteni. Számukra meglehet, hogy sokkal praktikusabb lesz egy olyan profi típus, aminek többféle kibővített funkciója van. Az ilyen robotgépek már nem csak szimpla keverőmóddal rendelkeznek. A legösszetettebb darabokhoz daráló, turmix, különféle szószok elegyítéséhez használható speciális keverő és például külön tésztakészítő is tartozik. Segítségével egyetlen eszközzel elkészíthetünk egy többfogásos vacsorát is. Ezért az, hogy milyet választunk, azon múlik, hogy mennyire és milyen gyakran szeretünk főzni. Ám mindkét esetben megéri az árát a vásárolt robotgép, mert már egy alapdarabbal is jelentősen lerövidíthetjük az ételeink elkészítési idejét.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky