h i r d e t é s

Schiffer szerint Karácsony lenne a jó miniszterelnöknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Schiffer szerint Karácsony lenne a jó miniszterelnöknek

2021. május 12. - 07:28

 

Schiffer András úgy gondolja, hogy ellenzéki győzelem esetén Karácsony Gergely lenne a legoptimálisabb miniszterelnökjelölt.

Karácsony Gergely és Schiffer András beszélget az Országgyűlésben 2010-ben - Fotó: Kovács Attila / MTI

Azt is elmondta, hogy rajta kívül még Dobrev Klárát tartja politikusnak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül.

A járványkezelés kimenetele nagyjából el fogja dönteni ennek a kormánynak a sorsát, ez heteken belül eldőlhet - mondta Schiffer András ügyvéd az Egyenes beszédben.
Az ellenzéki miniszterelnök személye szerinte abból a szempontból érdekes, hogy ha kormányváltás van, akkor mi fog történni. "Ebből a szempontból pedig az optimális választás Magyarország számára Karácsony Gergely, egész egyszerűen azért, mert karakteréből fakadóan el tudom képzelni, hogy nem esnek egymásnak egy miniszteri tanácskozáson a felek" - jelentette ki Schiffer.

Öt szereplő van, ebből kettőt tart a volt országgyűlési képviselő politikusnak: Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt. Jakab Pétert komolytalan szereplőnek tartja, akinél nem tudja, hogy mi a politikai üzenete.

Szerinte Karácsony Gergely képes arra, hogy a nagy összecsapásokat el tudja simítani.
"Az ország szempontjából - mert én nem tartozok a szavazótáborukba- , amennyiben kormányváltás van, az optimális választás Karácsony" - mondta az ügyvéd.

Schiffer arról is beszélt, hogy a jelenlegi miniszterelnök számára egy női jelölt tud nehézségeket okozni, Karácsony esetében pedig a 2002-es Medgyessy- effektus következhet be. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s