h i r d e t é s

Sántít a kormányzati hirdetés valóságtartalma

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Sántít a kormányzati hirdetés valóságtartalma

2021. június 14. - 08:56

 

Habár a magyar kormány hirdetésekben is büszkélkedik azzal, hogy már az Egyesült Királyságot is elhagytuk a két oltást megkapott polgárok arányában, ha közelebbről megvizsgáljuk a globális adatokat, akkor azt látjuk, hogy a diadaljelentés annyira azért nem állja meg a helyét. Ellenkezőleg. Az Egyesült Királyság még előttünk van, mi pedig éppen, hogy felférünk a TOP-10-be.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Facebook-hirdetésben büszkélkedik azzal, hogy „Megelőztük az Egyesült Királyságot a lakossághoz viszonyított két oltást felvettek arányában”. Nos, a The New York Times tegnap frissített globális TOP-listája nem éppen ezt mutatja.

Eszerint a teljesen beoltott (azaz már mind a két oltást megkapottak) arányát tekintve Magyarország a 9.-10. helyen áll, 42 százalékos aránnyal, az egy oltáson túl lévők arányában (54 százalék) pedig még hátrébb foglalunk helyet. Az Egyesült Királyság előttünk van: a teljesen beoltottak aránya ott 44, az egy oltást megkapottaké pedig 61 százalék. 


Forrás: The New York Times

Hasonló sorrendet kapunk az Our World in Data szintén szombaton frissített adatai szerint is, amit az alábbi grafikon mutat meg:

hirklikk.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s