h i r d e t é s

Saját édesanyját végezte ki az Iszlám Állam 20 éves terroristája

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Saját édesanyját végezte ki az Iszlám Állam 20 éves terroristája

2016. január 08. - 11:16
0 komment

Arra kérte fiát, hogy hagyja ott az Iszlám Államot, és meneküljenek el Szíriából mindketten – egy Londonban működő szíriai ellenzéki megfigyelőcsoport szerint ez volt a bűne annak a 40 év körüli nőnek, akit a saját fia ölt meg egy nyilvános kivégzésen Rakkában.

REUTERS/STRINGER

A terroristaszervezet tavaly szeptemberben egy újságírónőt is megölt, aki arról merészelt írni, milyen lett az élet Rakkában azután, hogy a szíriai várost elfoglalta az Iszlám Állam - írja a HVG.

Az Iszlám Állam létezése óta számtalanszor bizonyította már, hogy a terroristái bárkit, bárhol, bármikor, bármilyen eszközzel képesek kivégezni. Az időseket, a betegeket, a terhes nőket, a gyerekeket, sőt egy friss hír szerint a saját anyjukat sem kímélik, ha kell.

A Londonban működő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint a szíriai Rakkában nyilvánosan végezte ki saját anyját a húszéves Ali Saqr, mert a nő arra próbálta rávenni, hogy szakítson meg minden kapcsolatot az Iszlám Állammal, és meneküljenek el mindketten Szíriából. A negyvenes éveiben járó asszonyt hitehagyottnak minősítették, amiért azt mondta fiának, hogy a terroristákat hónapok óta bombázó nemzetközi erők a szervezet minden tagját meg fogják ölni – írja az International Business Times.

Az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetközi koalíciót az Egyesült Államok vezeti. A légicsapásokkal a terrorszervezet fő állásait próbálják elpusztítani Szíria és Irak érintett részein. Amerikai adatok szerint eddig körülbelül 2500 terroristát öltek meg a két országban, valamint még hatvan személyt az új év első napjaiban.

Tavaly egy 30 éves újságírónőnek azért kellett meghalnia Szíriában, mert cikket írt arról, hogyan változott meg az élet Rakkában a terroristák betörése után. Ruqia Hassant tavaly szeptemberben végezték ki, de ez csak most került nyilvánosságra.

Az Iszlám Állam nemcsak halomra lövi az embereket, hanem az ellenszegülőket vagy valamiért bűnösnek kikiáltott foglyokat nyilvánosan végzik ki. Általában lefejezik vagy agyonlövik őket. Egyes áldozataikat elképesztően durva módszerekkel ölik meg, és az erről készített videókkal is terjesztik világszerte a terrorszervezet beteges propagandáját.

 

hvg.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s