h i r d e t é s

Rózsaszínbe öltözött októberre a tatabányai abroncsgyár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rózsaszínbe öltözött októberre a tatabányai abroncsgyár

2019. október 17. - 12:28

 

Szalagot tűztek és rózsaszínnel világították meg az épületet a dolgozók a Bridgestone tatabányai gyárában a mellrák elleni küzdelem hónapjában. 

A cég több mint 1000 férfi munkatársa is fel szeretné hívni családtagjaik, kolléganőik és a környéken élők figyelmét az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedésre. Az abroncsgyár a „B-Pink - A te egészséged, a mi törődésünk!” elnevezésű kampánya keretében ingyenes szűrést és szakértői előadást szervez 150 női dolgozójának, közös fotózásra hívta munkatársait és felmatricázta a főépületét a nők védelme érdekében.

Az emlő rosszindulatú daganatainak gyakorisága évről évre nő, Magyarországon évente 8500 új beteget fedeznek fel. 

A Bridgestone nagy hangsúlyt fektet az edukációra a betegség elleni küzdelem hónapjában. Többek között a betegséggel kapcsolatos tévhitekre hívja fel a figyelmet plakátok segítségével, illetve a hónap végén egy előadás keretében Halom Borbála, a Mellrákinfó Egyesület elnöke mesél majd a mellrákkal és a szűrővizsgálatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. rendszeresen szervez egészséggel kapcsolatos megmozdulásokat. Október a mellrák, november pedig most is a prosztatarák elleni küzdelem hónapja lesz majd a cégnél. Ezúttal azt szerette volna közvetíteni, hogy a 90 százalékban férfiakból álló gumiipari dolgozók is együttérzőek a nőkkel kapcsolatos témákkal szemben, támogatják szeretteiket és kollégáikat.

A mellrák elleni küzdelemben mi annyit tehetünk, hogy beszélünk a témáról, kifejezzük támogatásunkat és bíztatjuk kollégáinkat, hogy ők is érzékeltessék az érintettekkel, hogy fontos számukra az egészségük

– mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone ügyvezető igazgatója. „Azt szeretnénk elérni, hogy akik a mi cégünknél dolgoznak, törődjenek egymással, és a vállalat is igyekszik a saját eszközeivel őket ebben támogatni. 

A gyár társadalmi felelősségvállalásból indított kezdeményezései idén sem maradtak elismerés nélkül. Az év elején „Felelős Munkáltató” címet, majd pedig a nyár folyamán „Családbarát Munkahely” díjat is kapott a vállalat.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s