fbpx Rosszabbul jár az, aki nógrádi fesztiválon terjeszt drogot, mint aki a Szigeten | CIVILHETES

h i r d e t é s

Rosszabbul jár az, aki nógrádi fesztiválon terjeszt drogot, mint aki a Szigeten

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Rosszabbul jár az, aki nógrádi fesztiválon terjeszt drogot, mint aki a Szigeten

2020. október 30. - 07:10

 

Kábítószer-kereskedelem miatt első fokon nyolc és fél év fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre kiutasította Magyarországról a Balassagyarmati Törvényszék azt a két holland férfit, aki 2017-ben egy Nógrád megyei zenei fesztiválon drogot árusított. 

Forrás: Balassagyarmati Törvényszék - Bíróság

Bóna Gyula megyei főügyész elmondta: a két holland férfi 2017 júliusában érkezett Nógrád megyébe, azért, hogy kábítószereket árusítson egy fesztiválon. A rendőrök ellenőrizték őket, átvizsgálták a pavilont, ahol tartózkodtak, és nagy mennyiségű – előre csomagolt, árjegyzékkel ellátott amfetamint, LSD-t és kannabiszt – találtak. Az autójukban lévő bőröndben és táskában ugyancsak kábítószerek voltak.

A főügyész közölte: a törvényszék mindkét férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek. A letartóztatásban lévő vádlottak felmentésért fellebbeztek. (biztonsagpiac.hu)

(A büntetés mértékét érdemes összevetni a Szigeten nagykereskedelmi mennyiségű kábítószerrel elfogott másik holland páros büntetésével. A -szerk- megj.)


 

Kommentek

h i r d e t é s