fbpx Rossz hírek érkeztek | CIVILHETES

h i r d e t é s

Rossz hírek érkeztek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rossz hírek érkeztek

2021. július 28. - 17:22

 

Emelkedik a koronavírus koncentrációja a szennyvizekben

Forrás: koronavirus.gov.hu

Legalább négy vidéki nagyváros és Budapest mindhárom szennyvíztisztítójában kimutatták, hogy emelkedett a koronavírus koncentrációja a szennyvizekben.

A nyár eddig meglehetősen nyugodt volt a koronavírus-járvány tekintetében, ám számos szakértő figyelmeztetett korábban, hogy legkésőbb ősszel a delta variáns újabb hullámot indíthat be, elsősorban a nem beoltottak körében.

A pesszimistább becslések szerint már a nyár vége előtt elindulhat az új hullám, amely bár az esetszámok tekintetében nagy robbanáshoz vezethet, számos ország tapasztalatai azt mutatják, hogy a halálozási ráta tekintetében nem lesz súlyos hullám.

Nemzeti Népegészségügyi Központ pedig most közzétette a legújabb szennyvízadatokat, amelyekből látszik, hogy elkezdett emelkedni több helyen is a koncentráció, ám szerencsére még minden egyes mérési helyen alacsony.

A koncentráció bár minden nagyvárosban alacsony, Budapesten, Salgótarjánban, Miskolcon, Pécsen és Szekszárdon emelkedett a vírus koncentrációja a szennyvizekben, míg a többi városban stagnál az arány.

Az operatív törzs és valamennyi szakértő arra kér mindenkit, hogy aki eddig nem tette, oltassa be magát, hogy az ősszel elérkező járványhullám ne lehessen közel sem olyan súlyos, mint a második vagy a harmadik volt. (liner.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek