h i r d e t é s

Roppant kínos: meghazudtolta Szijjártót az izraeli külügyminiszter, szó se volt a Fidesz kedvenc dumáiról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Roppant kínos: meghazudtolta Szijjártót az izraeli külügyminiszter, szó se volt a Fidesz kedvenc dumáiról

2020. május 22. - 08:02

 

Már napközben is gondok voltak a magyar külügy közleményében, aztán kiderült, ordas nagy hazugságok vannak benne. - írja a propeller.hu.

Szijjártó Péter külügyminiszter délelőtt videót tett közzé Facebook-oldalán, majd később a minisztérium közleményt is kiadott arról, hogy telefonon felhívta Gabi Askenázi izraeli külügyminisztert, hogy gratuláljon az új izraeli kormány megalakulásához, és csevegjen egy kicsit a futballról, Pisont Istvánról, ilyenekről. (Ez a sportos szál csak a FB-videóból derül ki, a hivatalos közleményből kimaradt.)

A magyar külügyminisztérium közleményét az MTI is kiadta.

A közleményen már napközben módosítani kellett, azután megszólalt Askenázi irodája: 

a két miniszter beszélgetésében szó sem esett azokról a kérdésekről, amelyek teljesen véletlenül a Fidesz kedvenc politikai frázisai, miszerint nemzeti szuverenitás, nemzeti identitás, bevándorlás.

Az izraeli külügyminiszter tehát azt állítja – írja az Izraelinfo –, hogy egyáltalán nem beszéltek ilyesmiről.

A magyar külügyminisztérium elnézést kért, fordítási hibára hivatkozott, és kiadta a fenti javítást, illetve azt írta az izraeli félnek, hogy – itt az Izraelinfót idézzük –

a Jeruzsálemről és Budapestről szóló, a szuverenitásról, a biztonságról és az illegális bevándorlás elleni fellépés szükségességéről szóló részt »kizárólag a magyar félnek kell tulajdonítani«.

propeller.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s