fbpx Róna Péter: Egy választási párt lehet a megoldás az ellenzék bajaira | CIVILHETES

h i r d e t é s

Róna Péter: Egy választási párt lehet a megoldás az ellenzék bajaira

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Róna Péter: Egy választási párt lehet a megoldás az ellenzék bajaira

2017. augusztus 15. - 12:59

 

Ne legyen senkinek illúziója, ha ez az állapot, politika folytatódik 2018 után, akkor Magyarország kipenderül az Európai Unióból – mondta. - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: gepnarancs.hu

Egy választási párt megalakítását javasolja az összefogással küszködő ellenzéki pártoknak Róna Péter közgazdász, aki a Hír TV Egyenesen című műsorában arról beszélt,

hogy a jelenlegi ellenzéki pártok egyike sem képes győzni 2018-ban, kormányváltás nélkül viszont Magyarország „kipenderül az Európai Unióból”

írja a Magyar Nemzet.

Róna szerint az alapvető probléma, hogy Magyarország sikertelen. Huszonhét év telt el a rendszerváltás óta, Németország huszonhét évvel a második világháború után Európa legerősebb gazdaságát hozta létre – mondta a közgazdász –, de mi magyarok 27 év alatt mit hoztunk létre?

Tessék körbenézni! Tessék megnézni a szlovákok mit építettek fel, a lengyelek mit hoztak össze, a románok hogyan fejlődnek!

Ez az ország egy mélységes erkölcsi válságban szenved

 – fogalmazott Róna Péter, aki szerint

ebből az országból a gyűlölet tanyája lett, a rosszindulat és összeférhetetlenség országa.

Ilyen körülmények közt pedig teljesen reménytelen összehozni bármit, amire büszkék lehetünk. Az önbecsülés hiányát teljesen groteszk szerepvállalásokkal, nacionalizmussal próbáljuk megoldani, ebből alakul ki a szétszakított társadalom, ami kezd leszakadni a világról

Ne legyen senkinek illúziója, ha ez az állapot, ez a politika folytatódik 2018 után, akkor Magyarország kipenderül az Európai Unióból

– mondta az Oxfordban is tanító közgazdász. Ha az ellenzék nem szedi össze magát, és nem tud egy hitelt érdemlő jövőképet felmutatni, nem képes a saját kisstílű érdekein túllépni, akkor ez lesz, Magyarország helye az európai közösségben egyszerűen megszűnik.

Meg kell érteniük az ellenzéki pártoknak, hogy egyikük sem kormányképes, és az eddigi teljesítményük alapján bármelyikük, vagy bármilyen kombinációjuk tudna nyerni

 – fogalmazott meg lesújtó kritikát az ellenzékkel szemben Róna.

Mivel csak akkor lehet a választást megnyerni, ha minden választókerületben egy jelölt indul a Fidesz jelöltje ellen, szerinte a jelenlegi pártoknak létre kell hozniuk egy választási pártot, a saját tevékenységüket pedig lényegében felfüggeszteni.

A választási párt saját listáján a közgazdász szerint legalább minden harmadik névnek újnak kell lennie, olyan embereknek pedig, akik eddig vezető szerepet töltöttek be a politikában, nem lenne szabad pályázniuk.

A listaállítás körül várható vitákra vonatkozó felvetésre Róna azt mondta: lehet, hogy összevesznének, lehet, hogy nincs meg a szükséges jóindulat és bizalom, de a tűzzel játszanak, Magyarország sorsáról van szó.

A lehetséges miniszterelnök-jelölt személyét firtató kérdésre Róna annyit mondott: egy fiatal, karizmatikus, energetikus emberre lenne szükség, de konkrét nevet nem mondott, mert az szerinte nem rá tartozik.

gepnarancs.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s