h i r d e t é s

Romániában már vizsgálják a maszkok brutál drágítását!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Romániában már vizsgálják a maszkok brutál drágítását!

2020. február 26. - 10:42

 

Vizsgálatot indított a Versenytanács, miután az egészségügyi védőeszközöket forgalmazó vállalatok jelentős mértékben emelték az elmúlt napokban az országszerte hiánycikknek számító orvosi maszkok árát. - írja a transindex.ro.

Illuszráció: MTI Fotó: Czeglédy Zsolt

Míg egy hónappal ezelőtt 50 darab orvosi maszk mintegy 25 lejbe került, néhány napja az ugyanolyan kiszerelésű termék csaknem 500 lejért vásárolható meg online.

Nagyon nagy a kereslet az orvosi védőeszközök, pontosabban az egészségügyi maszkok iránt, a gyártók nem győznek eleget tenni a megrendeléseknek. Ugyanakkor azonban nem normális, hogy bizonyos vállalatok kihasználják ezt a helyzetet, és indokolatlanul növeljék az árakat

 - mondta az Agerpres hírügynökségnek a Versenytanács elnöke. Bogdan Chiriţoiu hozzátette, megvizsgálják az egészségügyi és munkabiztonsági védőeszközöket forgalmazó vállalatokat, és amennyiben törvénysértést észlelnek, az érintett cégek üzleti forgalmuk 10 százalékát kitevő összegig terjedő bírságot kaphatnak.

A gyógyszerészeti termékek forgalmazóinak országos szövetsége (ADRFR) szerint minimális mennyiségű maszk van raktáron a hazai patikákban, és nem is tudják pótolni a készletet, mert sem a hazai, sem a nemzetközi gyártók lerakataiban nincs már a termékből. Az ADFR keddi közleménye ugyanakkor rámutat, az orvosi maszkok első számú gyártója Kína, amely azonban a koronavírus terjedése miatt nem tud eleget tenni a rendeléseknek.

Ugyanakkor a más országokban előállított maszkok nagy része is Kínába jut ebben az időszakban. 

transindex.ro


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s