fbpx Romániában: Magyarország intenzív ellátásra szoruló betegeket vesz át | CIVILHETES

h i r d e t é s

Romániában: Magyarország intenzív ellátásra szoruló betegeket vesz át

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Romániában: Magyarország intenzív ellátásra szoruló betegeket vesz át

2021. október 13. - 13:45

 

Magyarország 50 súlyos ellátásra szoruló beteget vesz át a román kórházakból - jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter. A betegeket a szegedi és debreceni klinikák veszik át.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Romániában komoly kihívásokkal küzdenek a járványhelyzet tekintetében, nagyon sok a súlyos beteg, Szijjártó Péter külügyminiszter sokat egyeztetett Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel és Cseke Attila egészségügyi miniszterrel a magyar segítségről - mondta a külügyminiszter Facebookra feltöltött videójában.

Múlt héten favipiravirt és lélegeztetőgépeket is adott Romániának, ennél viszont volt egy nagyobb kérése is a román kormánynak, mégpedig az, hogy Magyarország vegyen át súlyos betegeket intenzív kezelésre, a román kórházak leterheltsége ugyanis nagyon nagy.

Magyarország úgy döntött, hogy 50 intenzív kezelésre szoruló beteget vesz át Romániától - mondta a miniszter. A betegeket a szegedi és a debreceni klinikák veszik át. A technikai részletekről magyar részről az Országos Kórházi Főigazgatóság egyeztet a román féllel. A következő napokban derül ki, hogy mikor érkeznek a betegek. (Portfolio)


 

h i r d e t é s