h i r d e t é s

Románia legkorszerűbb ifjúsági és kulturális központját építi Sepsiszentgyörgyön a magyar kormány!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Románia legkorszerűbb ifjúsági és kulturális központját építi Sepsiszentgyörgyön a magyar kormány!

2020. február 15. - 10:25

 

Sepsiszentgyörgy történetének eddigi legnagyobb beruházását valósítják meg a város központjában: a jelenlegi Bodok hotel helyén megépül az ország legkorszerűbb kulturális-ifjúsági központja.

Bodok Hotel Sepsiszentgyörgyön - Forrás: maszol.ro

A korszerű kulturális és ifjúsági központ a volt Bodok szálló és a körülötte lévő ingatlanegyüttes helyére épül meg 2024-ig. A tervezési folyamat egy évet, a kivitelezés pedig több mint két évet vesz igénybe. A kulturális és ifjúsági központ koncepcióját az a budapesti csapat állítja össze, amely többek között a Művészetek Palotáját (MÜPA) is tervezte. A projekt terveit március 14-én mutatják be Sepsiszentgyörgyön, a Háromszék Táncstúdióban.

Elöljáróban annyit árultak el, hogy az épületegyüttes része lesz a legkorszerűbb, legjobb akusztikával rendelkező romániai hangversenyterem, de ugyanott kapnak helyet a városi és a megyei önkormányzat fenntartásában lévő művelődési intézmények, így a Tamási Áron Színház, a Cimborák Bábszínház, a Bod Péter Megyei Könyvtár, az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK), az M Stúdió új székházai és előadótermei is. Emellett a központ egy olyan ifjúsági és kulturális tere lesz a városnak, ahol a középiskolás fiatalok minőségi szabadidőt tudnak majd eltölteni, mondta Antal Árpád polgármester. (maszol.ro)


 

h i r d e t é s