h i r d e t é s

"Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!" – üvöltözték az autósok a fiúnak, aki öngyilkosságra készült a Margit hídon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!" – üvöltözték az autósok a fiúnak, aki öngyilkosságra készült a Margit hídon

2022. május 20. - 14:56

Egy 22 éves fiatal komoly lélekjelenléte nélkül aligha lehetett volna a tragédiát megakadályozni.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Gyomorforgató érzéketlenségről tanúskodik az a jelenetsor, amit több autós produkált a Margit hídon a Bors cikke szerint. Egy 18 éves fiú családi konfliktus miatt készült öngyilkosságra, a neki segíteni próbáló 22 éves Fináncz Dominiknak azonban még a tahó járókelők ugrásra buzdító kiabálásaival is meg kellett küzdenie.

Fináncz Dominik a csókakői polgárőrség tagja, éppen munka után sétált hazafelé, közben a barátnőjével beszélt telefonon, amikor meglátta a saját életét eldobni készülő fiút a hídon. Azonnal letette a telefont és a hídnak már a Duna felé néző korlátjába kapaszkodó fiatalhoz ment. Igyekezett higgadt maradni és nyugodt hangon beszélni kezdett hozzá. – Mindent mondtam neki, ami az eszembe jutott, hogy mondja el, mi a baj, segítek. Hogy ha bejön, meghívom egy sörre, megölelem, bármi. Elmesélte, hogy kidobták a szülei, teljesen kétségbeesett, nem lát kiutat. Mondtam neki, hogy az élet szép, segítek! – számolt be Dominik. A rendőrök kiérkezéséig szóval tartotta a fiút, az egyébként is embert próbáló helyzetet azonban külön megnehezítették a mellettük elhaladó, sokkolóan bunkó autósok:

Üvöltöztek szegény felé, hogy »Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!«

- emlékezett vissza.

A fiú életét ennek ellenére szerencsére sikerült megmenteni, de olyan állapotba került, hogy a kiérkező rendőröket azzal fogadta, hogy „lőjetek le!” Koszó Attila járőr a Borsnak elmondta, nagy segítség volt Dominik, hiszen elterelte a 18 éves fiatal figyelmét, így oda tudott lopakodni hozzá, majd ketten kétoldalt megfogták a vállát, s a közben megérkezett kollégákkal be tudták húzni. Ezt követően kórházba szállították.
(Népszava)

 

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s