h i r d e t é s

Rogán antal már Orbán Viktornál is többet keres

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rogán antal már Orbán Viktornál is többet keres

2019. július 26. - 16:15

 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közzétette az állami vezetők juttatásait a kormány honlapján, ebből kiderül, hogy Rogán Antal kabinetminiszter havi illetménye több, mint Orbán Viktor miniszterelnöké – írja a napi.hu

Orbán Viktor és Rogán Antal - Forrás: MTI

A kormányfő havi illetménye tavaly és idén is bruttó 1 millió 507 ezer forint, amit cafeteria-juttatás is kiegészít, ez tavaly májustól - a jelenlegi négyéves parlamenti ciklus kezdete óta - decemberig 129 ezer forint volt, idén januártól pedig havi 200 ezer forint. A miniszterelnök jutalmat és célprémiumot nem kapott a közzétett dokumentumok szerint.

Tavaly augusztustól jelentősen megemelték az országgyűlési képviselők tiszteletdíját, így Orbán Viktor parlamenti képviselőként felvett juttatása is nőtt a korábbi havi bruttó 224 ezerről 891 ezer forintra.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterként 2018-ban májustól júliusig havi bruttó 1 millió 102 ezer forintot keresett, 2018 augusztusától 2019 februárjáig 1 millió 782 ezer forintot, míg idén márciustól már havi 1 millió 979 ezer forintot keres.

Miniszterként a havi cafeteriakerete a tavalyi bruttó 125 ezerről idén januártól 200 ezer forintra nőtt. Jutalmat, célprémiumot ő sem kapott. Rogán országgyűlési képviselőként az alap tiszteletdíjat, azaz a havi bruttó 891 ezer forintot kapja tavaly augusztus óta. (napi.hu) / hirklikk.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s