h i r d e t é s

Robert Ficót is elérheti a szlovák korrupciós botrány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Robert Ficót is elérheti a szlovák korrupciós botrány

2020. november 16. - 06:16

 

Elindult egy folyamat, amely azt jelenti, hogy a rendőrség előbb vagy utóbb eljuthat a Smer vezető politikusaihoz is.

Robert Fico - Forrás: MGlen

Több szlovák forrásra hivatkozva a ma7.sk bomba hírrel rukolt elő a héten. Az országot megrázó újságíró gyilkosság, Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és barátnője, Martina Kusnírova 2018 február végi kivégzése óta a szlovák rendőrség  korrupciós hálózatok után nyomoz, és a szálak akár a legmagasabb politikai körökig érhetnek.

Szlovákiában több egykori magas rangú rendőri vezető is őrizetbe került, miután kulcsszereplői voltak a közelmúlt egyik legfontosabb korrupciós botrányának. A nagyjából a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda szerepét betöltő NAKA (Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség)  az elmúlt napokban a Tisztítótűz fedőnevű akció keretében több magas rangú rendőrt vett őrizetbe, köztük a volt rendőrfőnököt, Tibor Gašpart.

A rendőrfőkapitányon kívül többek között letartóztatták Róbert Krajmert, a korrupcióellenes egység volt vezetőjét, illetve Peter Hraškot, a NAKA volt vezetőjét. A rendőrség kezei közé került a volt speciális ügyész, Dušan Kováčik is, Monika Jankovská, a bírói tanács volt vezetője, illetve előzetes letartóztatásban vannak Norbert Bödör és Kajetán Kičura vállalkozók is.

Radoslav Štefančík politológus a tvnoviny.sk-ban elmondta, elindult egy folyamat, amely azt jelenti, hogy a rendőrség előbb vagy utóbb eljuthat a Smer vezető politikusaihoz is. Štefančík szerint Robert Fico volt miniszterelnök és Róbert Kaliňák volt belügyminiszter nélkül a rendőrség vezetősége nem tudta volna végrehajtani azokat az ügyeket, amelyek miatt most eljárás indult ellenük. (Index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s