h i r d e t é s

Robbanás előtt a magyar társadalom!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Robbanás előtt a magyar társadalom!

2016. január 09. - 19:17
2 komment

A robbanóelegy már össze állt, a szikra nem látszik még!

Az írás nem tudományos dolgozat, hanem csak egy állampolgár érzésvilágának összefoglalója, tovább gondolása.

Orbán Viktor tanácsadói és tudományos munkatársai hatalmasat tévedtek, amikor a migránskérdést olyan dimenziókba emelték, ahol már a racionalitás véget ért. Semmi nem indokolta, hogy ezt a politikai kampányt ilyen mértékben rátolják a társadalomra. Az eredmény, a társadalom érzékenységének felfokozódása és a reakciók számának növekedése. A folyamatot fokozza az állam működésének a polgárai felé történő cinikus, késő és nagyképű működése. Elég csak az ingatlan ügyekre, az elkésett fizetésekre, a kórházak, az ápolók és az orvosok lehetetlen helyzetére, valamint a környezetvédelmi kérdések felelőtlen kezelésére gondolni.

A Fidesz közeli vállalkozókat és azok kiszolgálóit, valamint a multinacionális vállalatokat kivéve, minden omladozik, rohad és nem utolsó sorben értelmetlen. Egyre világosabbá válik a társadalom számára, hogy az Uniós pénzek jelentős részben számolatlanul-felelőtlenül és társadalmi haszon nélkül lettek elköltve, miközben a nyakunkon van egy atomerőmű kivitelezése, továbbá legalább két dunai vízierőmű megépítése, mert nélkülük az atomerőmű működésképtelen lesz.

Politikánk erős Európa és EU ellenes, miközben Európa centruma erős Európát akar, amiben a nemzetállamok gyengülnek. Ezzel a folyamattal Orbán szembe megy, aminek ugyan úgy beáll a következménye, mint a maffia rendszerű állam működtetésének.

Nehéz hetek és hónapok elé nézünk, amely időszaknak központi eleme lehet a polgári engedetlenség, valamint az állam rendszerének részleges vagy teljes szétesése.

Ébresztő ellenzék! Ezek a folyamatok Orbán Nemzeti Együttműködés Rendszerét megsebzik, akár működés képtelenné is tehetik azt.  Azonban, ha nem lép be olyan politikai erő, amely a folyamatokat levezényli, akkor ez az egész folyamat káoszba válthat, amiből haszna senkinek sem lesz!


 

2 komment


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s