h i r d e t é s

Repülőteret kap Felcsút

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Repülőteret kap Felcsút

2014. január 27. - 17:41
0 komment

 

A szakhatóságok engedélyezték a repülőtér kialakítását, szálloda is épülhet a településen.

Napirenden van a Bodmér–Felcsút IV. osztályú, saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőtér le- és felszállópályája kialakítása – idézi a Népszabadság a felcsúti önkormányzat napokban közzétett településszerkezeti tervét.

A létesítmény Bodmér belterületi határától több mint 800 méterre, Felcsút belterületétől 1800 méterre fekszik, így a fel- és leszállási útvonalakkal érintett területeken védendő létesítmények, területek nincsenek. A repülőteret egy darab Cessna–172 típusú kisrepülőgép használja alkalmi mezőgazdasági megfigyelésre.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia is további expanzióra készül: a fejlesztések egy része mezőgazdasági területek más célú hasznosításával, a termőföld termelés alóli kivonásával valósítható meg. Lévai Anikónak a háza alatt tavaly összevont hathektáros szántója például a tervben rekreációs területként szerepel.

Ez azt a korábbi feltételezést erősíti meg, hogy a tervben ma már nyíltan megnevezett szállodaépítés nem kizárt, hogy éppen a szántó fölött elhelyezkedő négy házzal van összefüggésben. Ezek Lévai Anikó, Orbán Viktor, Orbán Győző és Mészáros Lőrinc tulajdonában vannak immáron – írja a lap.

 

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s