h i r d e t é s

Rendkívüli ENSZ-megbízott vizsgálódik jövő héten Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rendkívüli ENSZ-megbízott vizsgálódik jövő héten Magyarországon

2016. február 06. - 08:36
0 komment

 

Az ENSZ különleges jelentéstevője, Michel Forst a jövő héten Magyarországra látogat, hogy megvizsgálja az emberijog-védők helyzetét.

iwacu-burundi.org

Az ENSZ különleges jelentéstevője, Michel Forst a jövő héten Magyarországra látogat, hogy megvizsgálja az emberijog-védők helyzetét, és első kézből szerezzen információt a civil társadalommal szembeni kihívásokról, valamint megvizsgálja, hogyan lehet bővíteni a demokratikus teret - közölte az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának magyarországi irodája a Népszavával.

A lap szombati cikke szerint Michel Forst a Népszavának felidézte, hogy az ENSZ 1998 óta az emberi jogok védelmének jogát is az egyetemes emberi jogok részeként ismeri el. Elmondta, a jelentéstevő látogatása kiváló alkalom arra, hogy megvizsgálják, milyen mértékben garantáltak ezek a jogok Magyarországon, különös tekintettel a közelmúltbeli alkotmányos változásokra, a menekültválságra és a társadalom növekvő félelmeire „a másságtól".

A Népszava szerint a szakértő - a magyar kormány meghívásának eleget téve - kilencnapos látogatásán állami tisztviselőkkel, parlamenti képviselőkkel és az igazságszolgáltatás képviselőivel, emberijog-védőkkel és a civil társadalom képviselőivel, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, valamint a diplomáciai élet képviselőivel is találkozik majd. Forst végleges jelentését és javaslatait 2017 márciusában mutatja majd be az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 34. ülésszakán.

 

vs.hu

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s