fbpx Rákbetegsége miatt rúgták ki állásából, a férjét is ápoló asszony teljesen tehetetlen | CIVILHETES

h i r d e t é s

Rákbetegsége miatt rúgták ki állásából, a férjét is ápoló asszony teljesen tehetetlen

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Rákbetegsége miatt rúgták ki állásából, a férjét is ápoló asszony teljesen tehetetlen

2021. augusztus 23. - 06:37

 

Emberségből megbukott. Nemes egyszerűséggel mindössze ennyi mondható el arról a budapesti idősek otthonáról, amelynek vezetősége azután mondta fel egy konyhai kisegítő munkaszerződését, hogy a hölgynél vastagbéldaganatot diagnosztizáltak. Márcis Péterné Katalin egyedül, és bevétel nélkül maradt szintén beteg férjével. Három éve van a nyugdíjig, addig tehetetlen. - írja a Blikk

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

- Március 25-től dolgoztam közalkalmazottként - kezdte Katalin. - Egy nap munka közben görcsölni kezdett a hasam, ami hazaérve egyre csak erősödött. Végül olyannyira elviselhetetlen fájdalom gyötört, hogy be kellett mennem a sürgősségire. Egy ultrahang vizsgálat során már látszott, hogy valami nincs rendben. Nyomásra is nagyon érzékeny volt a hasam jobb oldala. Az ügyeletes doktornő figyelmeztetett, hogy nagy lehet a baj, ezért kérjek további vizsgálatokat a háziorvostól - mesélte a 60 éves nő.

A sürgősségiről hajnali fél 5-kor ért haza, akkor jelezte a munkáltatójának, hogy a kora reggeli műszakra nem tud bemenni. Miután elmesélte a történteket, a főnöke táppénz helyett kiírta őt szabadságra, mondván: vizsgáltassa ki magát.

Katalint befektették a kórházba három napra. Vastagbéltükrözést, biopsziát, illetve CT-vizsgálatot végeztek. Az eredmények igazolták: Katalin vastagbélrákban szenved.

- Felvettek betegállományba, majd hívtam a főnökömet, hogy baj van. A válasza az volt: "nincs semmi baj, gyere be a papírjaidért, ki vagy rúgva" - csuklott el Katalin hangja. Másnap besétált a munkahelyére, ahol a kezébe nyomták a kilépőpapírjait.

- Azt mondták, mivel még nem járt le a négy hónapos próbaidőm, megtehetik. Nekik dolgozni tudó munkavállalóra van szükségük. Teljesen összeomlottam. Így táppénzt sem kapok, és még 3 évem van a nyugdíjig, miközben a férjemet is ápolnom kell - mondta a hölgy, akinek férje mostanra két agyvérzésen van túl. Hogy Katalint műtik-e vagy sugárkezelést kap, még nem tudja, ugyanakkor próbál optimista maradni. - Bízom az orvosomban, imádkozom, és türelmesen várok. Ha műteni kell, valószínűleg leszázalékolnak, és rokkantsági járadékért folyamodhatok. A munkaügyi központban azt tanácsolták, addig igényeljek nyugdíj előtti segélyt. Erős próbálok maradni, de mélységesen elszomorít, amit a volt munkáltatóm tett. Érthetetlen számomra, hogy lehet valaki ennyire embertelen - sopánkodott Katalin.

Kérdéseinkkel napokkal ezelőtt kerestük az érintett nyugdíjas otthont és az illetékes önkormányzat polgármesterét is, ám tegnapi lapzártánkig egyik helyről sem érkezett válasz.

A jog szerint megtehetik

Márcis Péterné Katalin munkaszerződése március 25-én kelt, egyoldalú felmondása július 19-én történt. Dr. Kosdi Kornél ügyvéd szerint közalkalmazotti szerződésben van lehetőség négy hónapos próbaidő kikötésére, ez alatt az idő alatt pedig indoklás nélkül felmondható a szerződés, így a döntés bíróságon megtámadhatatlan. (Blikk)


 

Kommentek

h i r d e t é s