h i r d e t é s

Rákapcsol az indián nyár, élénk szél söpörhet végig az országon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rákapcsol az indián nyár, élénk szél söpörhet végig az országon

2019. október 11. - 06:21

 

Pénteken délelőtt gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. - írja az idojaras.hu.

Hucul ménes az Aggteleki Nemzeti Park területén, Jósvafő közelében 2019. október 8-án hajnalban. MTI/Komka Péter

Délután sok napsütésre, kellemes időre van kilátás, csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz a déli szél. Kora délután 15, 20 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken újabb front ugyan nem érkezik térségünkbe, azonban melegedés lesz jellemző, mely a széllel társulva többeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken fronthatás nem érvényesül, de nagy lesz a változás az előző naphoz képest, ami tüneteket okozhat az arra fokozottan érzékenyeknél. Ha az érintett csoportba tartozik, akkor fejfájást, migrént tapasztalhat, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Emellett erős szél rontja a humánmeteorológiai helyzetet, ami szintén kiválthat fejfájást, ha erre érzékeny. Szélre érzékenyként az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is okozhat önnél, emellett koncentrálásbeli problémákat is tapasztalhat. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosulhat, ezekben a napokban gyakoriak az alvászavarok.

Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, kiegyensúlyozott étkezés ilyenkor nagyon fontos. Fogyasszon sok vitamint, valamint részesítse előnyben a zöldség alapú fogásokat. A szabad idejét lehetőség szerint minél több pihenéssel töltse, sétáljon, mozogjon némi időt a friss levegőn.

Az előző nap frontja mögött kitisztult a levegő, a következő napokban pedig nem várható a levegőminőség romlása.

A közlekedésben erős lökésekkel kísért oldalszél ronthat a menetstabilitáson. Érdemes lassabban, óvatosabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani. Az utakon figyelmetlen, kialvatlan sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, közlekedjen fokozott körültekintéssel!

Vezető tünet a mai napon: migrén, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 


 

h i r d e t é s