h i r d e t é s

Rádiózás a határon túl

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Rádiózás a határon túl

2020. augusztus 11. - 08:46

 

Kis hazánkban igencsak széles a választék rádiócsatornák terén: az éterben több száz kisebb-nagyobb rádió szolgálja ki a hallgatói igényeket, a legfrissebb slágereken keresztül a klasszikus zenén át az interaktív, beszélgetős műsorokból álló adókig. 

Forrás: online-radio.hu

Ennek köszönhetően légy akár idős vagy fiatal, konzervatív vagy haladó szellemű, biztosan találni fogsz neked való csatornát. No de mi a helyzet a határon túl élő magyarokkal, akiknek szintén igényük van olyan színvonalas, magyar nyelvű rádióra, amely a helyi hírekkel is foglalkozik?

Székelyföldi dallamok

A Szépvíz Rádió Erdély egyik leghallgatottabb magyar rádiója. A csatorna 2011-ben indult, amikor Balázs Zsombor és Páll Zoltán irányításával sugározni kezdték műsorukat. A Csíkszeredában és környékén fogható adó elsődleges célja a helybeli hallgatói igények kielégítése, ezért hasznos információkat és szórakoztató tartalmakat is közvetítenek.

A változatos műsorpalettán egyaránt találhatóak kívánságműsorok, programajánlók, sztárhírek, egészséges életmóddal foglalkozó magazinműsorok, reggeli napindító műsorok, napi többszöri híradó és persze zene minden mennyiségben.

A műsorszerkesztők felismerték, hogy az emberek szívesen nosztalgiáznak a régi idők mára méltatlanul elfeledett dalaival, melyeket igen kevés rádió játszik. Ezért a zenei kínálat nagy részét a 70-es, 80-as és 90-es évek dallamai adják, melyek között nem csak a retro partikon mindig felcsendülő “agyonjátszott” slágerek, hanem a maga idejében ismert, ám ma már kevésbé népszerű zenék is szerepelnek.

Természetesen a fiatal, illetve az újdonságokra fogékony idősebb korosztálynak kedveskednek a 2000-es évek és napjaink legnagyobb slágereivel.

Erdély azonban igen nagy területet foglal magába, ráadásul az anyaországi magyarok vagy a világ más pontjain élő székelyek is érdeklődhetnek a csatorna iránt. Emiatt a Szépvíz Rádió immár az FM-sugárzás mellett az Online Rádió webes felületén is elérhető, ezért gyakorlatilag bárhonnan hallgatható, ahol van internet-hozzáférés.

Milyen műsorokkal várja hallgatóit a Szépvíz Rádió?

Az internetes sugárzásnak hála, te is bármikor bekapcsolódhatsz a csatorna adásába, és a saját füleddel is hallhatod, hogyan rádióznak határon túli barátaink. Reggelente indítsd a napot a Pitymallat című programmal, amely egy vidám hangulatú, zenékkel, friss hírekkel teli műsor.

A Napi Dózisban az érdekességeké a főszerep, ugyanis meglepő eredményre vezető kutatások és felmérések eredményeit elemzik, mindezt szórakoztató, közérthető módon. A Megálló a híres zenészek és együttesek életével foglalkozik, a legnépszerűbb dalaikkal megspékelve.

Az Egészségpercekben a nevéhez hűen minden az egészségről szól: betegségek és jellemző tüneteik, étkezési tippek, vitaminpótlás, kiegyensúlyozott életmód. A zenék kedvelőinek pedig a Sláger Bomba hozza el a fergeteges bulihangulatot.


 

h i r d e t é s