h i r d e t é s

Rablással és testi sértéssel indult a műfüves pálya Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Rablással és testi sértéssel indult a műfüves pálya Esztergomban

2017. június 27. - 08:01

Birtokba vették a gyerekek a Schweidel József utcában megépített műfüves futballpályát - eddig a siker - a vége rendőrségi ügy lett.

A bajok forrása

Beindult a harc a pályáért a helyiek és táti és nyergesújfalui fiatalok között. Tegnap délután tizenéves fiúk fociztak a pályán, amikor megjelent egy csapat hátizsákos - jóval idősebb - társaság, akik szintén focizni szerettek volna.

Nem sikerült a gyerekeknek megegyezni, így lökdösődés kezdődött, egy, a lakótelepen élő fiú nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A dulakodás közben elejtette a mobiltelefonját, amely azzal a lendülettel el is tűnt.

Azt nem tudjuk, hogy ki hívta ki a rendőrséget, két rendőr érkezett a lakótelepre. A szemtanúk kikérdezése mellett, a nem helyi fiatalok zsebeit és hátizsákjait kipakoltatták. A lehetséges elkövető nem ismeretlen a rendőrség előtt - lapunk úgy tudja, hogy droggal kapcsolatban már korábban a rendőrség látókörébe került.

A sérüléseket elszenvedett fiút édesanyja kísérte kórházba, sérüléseiről látlelet készült - az ügy az esztergomi rendőrségen feljelentéssel folytatódik.

A lakótelepi szülők felháborodtak a történteken és úgy tudjuk, hogy ezért nem fogják gyermekeiket a műfüves pályára engedni. Többen azt mondták, hogy egészen újfajta problémát okozott a pálya - hiszen eddig ilyesmire nem volt precedens a lakótelepen. Idősebb lakók gettósodásról beszélnek.

A rendőrség munkájával kapcsolatban azt mondták a lakók, hogy a két rendőr fellépése "nem az esztergomi, kényelmes stílusban" zajlott. Úgy tudjuk a szolgálatot teljesítő rendőröket Borsodból helyezték át, akik feltehetően már találkoztak hasonló esettel. Fontos még azt is megjegyezni, hogy többen arról beszélnek, ritka, hogy rendőrt lát a lakótelep.

Néhány évvel ezelőtt egy este, én is rendőrt hívtam, amikor az egyik panellal szemben lévő romos épület ablakait téglákkal dobolták be felbátorodott fiatalok. Az általam ismert rendőrségi számok ugyan kicsöngtek, de nem vette fel őket senki. Végül egy ismerősömet hívtam fel, aki tudott a szolgálatos rendőrökhöz közvetlen mobilszámot és elérte őket. Természetesen ez olyan sok időt vett igénybe, hogy mire kiérkeztek már hűlt helyét találták a garázdáknak.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s