h i r d e t é s

Pulai András politológus szerint a hitelesség növelése volt Fekete-Győr hazugságvizsgálós akciójának célja

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Pulai András politológus szerint a hitelesség növelése volt Fekete-Győr hazugságvizsgálós akciójának célja

2021. március 30. - 06:41

 

"Kapott-e Ön valaha bármilyen anyagi támogatást Soros Györgytől vagy valamelyik szervezetétől?" - ilyen kérdésekre kellett válaszolni Fekete-Győr Andrásnak egy általa kezdeményezett hazugságvizsgálaton. A Momentum elnökének állításai szerint így akarta a párt tisztaságát bizonyítani. A többi ellenzéki párt közül egyedül a DK reagált az akcióra.

Fekete-Győr András - Forrás: Momentum / Facebook

2017 telén az akkor még ismeretlen Momentum Mozgalom aláírásokat kezdett gyűjteni a budapesti olimpiai pályázattal kapcsolatos népszavazásért. A voksolás ugyan elmaradt, mert Budapest visszalépett a pályázattól, de Fekete-Győr András az akció után országosan ismerté vált.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje most egy hazugságvizsgáló alatt válaszolt olyan kérdésekre, mint hogy külföldi megbízásból csinálták-e a nolimpia kampányukat vagy hogy kapott-e valaha támogatást Soros Györgytől. Fekete-Győr szerint azért volt szükség a hazugságvizsgálatra, mert így lehet a legjobban bizonyítani a párt tisztaságát.

"Én egy olyan politikai generációnak vagyok a képviselője, aki úgy jött be a politikába, hogy nem akarunk lopni, nem akarunk csalni és nem akarunk hazudni. És mi mással lehetne jobban demonstrálni, mint hogy az ember egy szakszerű, hiteles hazugságvizsgáló készülékre köti magát. És a nézők kérdéseire pedig őszintén válaszol" - fogalmazott a politikus.

Az ellenzék kevésbé lelkesedik az ötletért. Sem az MSZP, sem az egyébként ellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter nem kívánt megszólalni az akció kapcsán. Híradónk kereste a Párbeszédtől Szabó Tímeát, a Jobbiktól pedig Jakab Pétert, de azt a választ kaptuk, hogy egész nap nem érnek rá.

A DK közleményt küldött, ebben úgy fogalmaztak: "úgy gondoljuk, hogy a Momentum akciójának a célja nem az volt, hogy most minden politikust hazugságvizsgálóra kössenek, hanem sokkal inkább az, hogy bemutassa: a kormányfő, a kormány tagjai és a kormánypárt politikusai hazudnak, és menekülnek a nyilvánosság elől."

Pulai András politológus szerint a Momentum célja ezzel az akcióval a párt hitelességének növelése volt.

"Fekete-Győr András támogatottsága a saját táborán belül meglehetősen magas, de nyilván ez egy meglehetősen szűk tábor az ellenzéki viszonyokat nézve, illetve azon kívül van jó pár probléma, amivel szembe kell néznie, ezek egy része azt gondolom hitelességi probléma. Nyilván ezek az akciók elsősorban arról szólnak, hogy ezt a hitelességi kihívást valahogyan kezelje Fekete-Győr András" - mondta a Publicus Intézet ügyvezetője.

Fekete-Győr András videójában Orbán Viktort is kihívta: a Momentum elnöke azt szeretné, hogy a miniszterelnök is vesse alá magát egy hazugságvizsgálatnak. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s