h i r d e t é s

Pótalkatrészek érkeztek Paksra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Pótalkatrészek érkeztek Paksra

2021. május 25. - 11:46

A CKBM pótalkatrészt szállított a Paksi Atomerőmű fő keringtetőszivattyújához

A kép illusztráció! - Fotó: alstrom.com

A CKBM Rt. (a Roszatom gépgyártó divíziója, az Atomenergomas Rt. leányvállalata) az MVM Paksi Atomerőmű Rt. számára GCN-317-es típusú fő keringtetőszivattyúhoz gyártott pótalkatrészt - hővédelemmel ellátott vezetőkereket, amelyet leszállított a Paksi Atomerőműnek.

A fő keringtetőszivattyúk folyamatosan biztosítják a hűtőközeg, a speciálisan kezelt víz intenzív áramlását a primer körben. A vezetőkerék a hűtőközeg áramlásának elosztására szolgál. A Paksi Atomerőműben VVER-440-es nyomott vizes reaktorok működnek. Jelenleg Pakson négy blokk üzemel. A Paksi Atomerőmű a Magyarországon előállított villamos energia mintegy

50%-át biztosítja.

A CKBM Rt. rendszeresen szállít pótalkatrészeket a Paksi Atomerőmű számára a fő keringtetőszivattyúk tervezett karbantartásához. Az 1945-ben alapított, a Szentpétervár melletti Szosznovij Bor városában működő CKBM – Központi Gépgyártó Tervező Iroda – egyike a Roszatom vezető nagyvállalatainak, amely széles körű kompetenciákkal rendelkező tervezőcsapattal, kutatási, kísérleti és gyártóbázissal rendelkezik.

A CKBM fejlesztője és gyártója az összes. VVER reaktorral szerelt atomerőművi blokk fő keringtetőszivattyúinak. A vállalat ezenkívül számos más speciális szivattyút - hermetikus, konzolos, valamint tápszivattyúkat, továbbá üzemzavari szivattyúkat (ZÜHR-szivattyúk) tervez és gyárt az atomerőművek számára, valamint radioaktív anyagok mozgatására szolgáló távirányítású berendezéseket is készít.

A vállalat portfóliójába nemcsak atomenergetikai berendezések tervezése és gyártása tartozik. A CKBM a hőenergetika, a kőolajipar (gázcseppfolyósító eljárások), a hajógyártás, valamint a háztartási szilárdhulladék-feldolgozó üzemek számára is rendelkezik műszaki megoldásokkal és technológiával.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky