h i r d e t é s

Polt felesége a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettese

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Polt felesége a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettese

2019. szeptember 01. - 09:05

Megvan az előnye annak, ha az ember jól megy férjhez. Tudhatja ezt Polt-Palásthy Marianna is, aki a legfőbb ügyészünk (nevezzük inkább a Fideszhez köthető bűncselekmények elsikálásáért felelős munkatársnak) harmadik feleségeként szép karriert tudhat magáénak. Senki nem irigyli el tőle a Magyar Nemzeti Banknál betöltött ügyvezető igazgatói pozíciót, melynek felmondási idejét töltötte júliusban. Számunkra öt millió forint meglehetősen nehezen elszámolható gázsi, különösen, ha Matolcsy György bankjáról van szó.

Polt Péter és felesége, Polt-Palásthy Mariann a parlamentben - Fotó: Origo

Mondjuk, van az az összeg, amiért korpásodik a mi hajunk is, de ez most mellékes. Ami fontosabb, hogy nem maradhat egy fontos Fidesz szolga felesége kivételesen jól fizető munka nélkül.

A Magyar Közlönyben most jelent meg, hogy Orbán Viktor kinevezte Polt-Palásthy Mariannát a hivatal elnökhelyettesének. A kinevezés szeptember elsején lép hatályba.

Polt-Palásthy Marianna egyébként Polt Péter legfőbb ügyész felesége. Korábban a Magyar Nemzeti Bankban dolgozott – ötmillió forintos fizetésért –, de nemrég kiderült, hogy közös megegyezéssel távozott a jegybanktól. Most már azt is tudni, miért.

A Közlönyben rögtön a kinevezés előtt jelent meg egy fontos határozat, amivel indokolják Polt-Palásthy kinevezését, ez a KEHI feladatainak bővítéséről, valamint az úgy nevezett Állami Számvevőszékkel Való Kormányzati Kapcsolattartásért Felelős Tárcaközi Bizottság létrehozásáról szól. A határozat szerint

az államháztartás kormányzati szintű ellenőrzése hatékonyságának növelése céljából

van szükség a KEH és az ÁSZ szorosabb összehangolására. A Polt-Palásthynak létrehozott elnökhelyettesi posztra a határozat szerint azért van szükség, hogy többek között a következő feladatokat is el tudja látni valaki a KEHI-n belül:

  • pénzügyi tárgyú jogszabályok előkészítése,
  • kormányzati ellenőrzések módszertani hátterének biztosítása, és az ellenőrzések szakmai szabályainak fejlesztése,
  • az Állami Számvevőszék ellenőrzési terveinek nyomon követése,
  • a minisztériumok éves, illetve soron kívüli belső ellenőrzésének előkészítése,
  • a minisztériumok belső ellenőrzési vezetői által a Hivatal részére megküldött jelentések és beszámolók ellenőrzése,
  • illetve további feladatköröket is kap majd Polt-Palásthy, amelyek a fentiekkel együtt azt mutatják, hogy

a legfőbb ügyész felesége a kormányzati ellenőrzések meglehetősen fontos szereplője lesz. /24.hu/

Ez a lépés csupán egy újabb, a hatalom bebetonozásának szánt lépés ugyan, de érdekes, hogy két egymástól ennyire függő ember kerül ilyen fontos hivatalba. Lényegében a kéz kezet mos elve látszik itt is.

A rokoni szálak itt is közrejátszhatnak, könnyen előfordulhat, hogy nevelt lánya Polt Petra ezúttal is számíthat egy munkaajánlatra, mint az történt az MNB-s pályafutása idején.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky