h i r d e t é s

Pogány Judit 30 év demokrácia után is az 1960-as években érzi magát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pogány Judit 30 év demokrácia után is az 1960-as években érzi magát

2019. december 10. - 06:42

 

Tizenegy ismert művész egy videóban állt ki az ellen a törvényjavaslat ellen, amely teljesen átszabná a magyar kulturális élet működését. - írja a borsod24.com.

Illusztráció: startlap.hu

A Katona József Színház által közzétett videóban szerepel több színházigazgató, színész és rendező is: Pintér Béla, Nagy Zsolt, Borbély Alexandra, Nagy Ervin, Kováts Adél, Pogány Judit, Gálffi László, Bálint András, Mácsai Pál, Ónodi Eszter és Péterfy Bori.

Tizenegy ismert művész egy videóban állt ki az ellen a törvényjavaslat ellen, amely teljesen átszabná a magyar kulturális élet működését. A Katona József Színház által közzétett videóban szerepel több színházigazgató, színész és rendező is: Pintér Béla, Nagy Zsolt, Borbély Alexandra, Nagy Ervin, Kováts Adél, Pogány Judit, Gálffi László, Bálint András, Mácsai Pál, Ónodi Eszter és Péterfy Bori.

A művészek azért tiltakoznak, mert szerintük

a kormány által készített törvényjavaslat súlyosan sérti a színházi szakma autonómiáját. A javaslat többek között beszántaná a Nemzeti Kulturális Alapot, megszüntetné a független színházak működési támogatását és az önkormányzati fenntartású színházakban a kormány kezébe adná az igazgató kinevezési jogát. Erről sem a színházi szakmával, sem a fővárossal nem egyeztetett senki

 – idézett a 444.hu.

borsod24.com


 

Kommentek

h i r d e t é s