fbpx Pénzbüntetésre ítélte első fokon a Betyársereg öt tagját az Egri Járásbíróság | CIVILHETES

h i r d e t é s

Pénzbüntetésre ítélte első fokon a Betyársereg öt tagját az Egri Járásbíróság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pénzbüntetésre ítélte első fokon a Betyársereg öt tagját az Egri Járásbíróság

2020. február 12. - 17:50

 

A közösség tagja elleni erőszak és a csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette alól bizonyítottság hiányában felmentette, ugyanakkor zaklatás miatt több száz ezer forintos pénzbüntetésre ítélte szerdán a Betyársereg öt tagját az Egri Járásbíróság.

A kép illusztráció! - Forrás: hvg.hu

Az elsőfokú, nem jogerős határozat az elsőrendű vádlottat zaklatás vétsége miatt 525 ezer, a harmadrendűt 600 ezer, míg a negyed- és ötödrendű vádlottat 375-375 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A másodrendű vádlottat a zaklatás mellett közúti veszélyeztetés miatt is elmarasztalta és 800 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság.

A hatodrendű vádlottat, aki szintén a Betyársereg tagja, felmentették.

A vádlottak 2015 januárjában láttak egy internetes oldalon megjelent írást, amely szerint egy család tagjai lopják a fát és rabszolgaként tartják munkásaikat. A cikkben konkrétan meg nem nevezett embereket a környéken lakók egyértelműen az egyik roma családdal azonosították.

Az elsőrendű vádlott néhány hét múlva kibérelte Szúcson az érintett család otthonához közeli házat, ahol többször megjelentek a társai is. A rendszerint a Betyársereg jelképeit ábrázoló ruházatot viselő férfiak 2015 februárjától 2015 júniusáig a településen tartózkodtak, járműveikből a sértetteket és házukat többször beleegyezésük nélkül fotózták, videózták, valamint szidalmazták, fenyegették, és arra is felszólították őket, hogy költözzenek el.

A vádlottak cselekményei a családban olyan mértékű félelmet keltettek, hogy 2016 februárjában végül gyermekeikkel együtt elköltöztek a településről.

Az ítélet egyik vádlott esetében sem emelkedett jogerőre, az ellen az ügyész, valamint a vádlottak és a védők is fellebbezést nyújtottak be.

Az ügyben másodfokon az Egri Törvényszék jár el. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s