h i r d e t é s

Péntektől még olcsóbban tankolhatunk, de már nem sokáig

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Péntektől még olcsóbban tankolhatunk, de már nem sokáig

2020. április 15. - 17:08

 

Péntektől a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is csökken a hazai töltőállomásokon. 

A 95-ös benzin ára 5 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj átlagára bruttó 6 forinttal változik. - írja a holtankoljak.hu

Az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak a kutakon: 

95-ös benzin: 285 Ft/liter
Gázolaj: 329 Ft/liter 

Május 1-jén lép hatályba az a jogszabály, amelynek hatására kissé emelkedni fognak az üzemanyagok árai, függetlenül az olajártól.

 

Jelentősen visszaesett a hazai üzemanyag-fogyasztás márciusban

Január-februárban még nőtt az üzemanyag-forgalom a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatainál, de márciusban a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében életbe léptetett határzár és a kijárási korlátozás jelentősen visszavetette a forgalmat - tájékoztatta a szövetség kedden az MTI-t.
A januári és a februári értékesítések 5 százalékot meghaladó növekedést mutattak a tavalyi első két hónaphoz képest, de március végére a benzinfogyasztás a korábbi szint mintegy kétharmadára esett, és a gázolaj-értékesítések is csaknem 25 százalékkal csökkentek.
Az első negyedévben így összesen 0,9 százalékkal nőtt a hazai töltőállomások üzemanyag-forgalma a MÁSZ tagvállalatainál az előző év azonos időszakához képest. Az első negyedévet a tavalyi utolsó negyedévvel összehasonlítva azonban csaknem 10 százalékkal esett vissza a forgalom.
A közlemény szerint az első negyedévben 890 millió liter üzemanyag fogyott. Benzinből 339 millió litert, gázolajból 551 millió litert tankoltak az autósok, benzinből 3,4 százalékkal többet, mint az elmúlt év első negyedévében, gázolajból 0,6 százalékkal kevesebbet.
Az idei első három hónapban a prémium benzinek forgalma majdnem a háromszorosára nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest, a normál benzin (RON 95) januártól magasabb bio-etanol tartalma miatt. Emelkedett a prémium dízel értékesítése is, de ott a növekedés nem érte el a 25 százalékot.


 

Kommentek

h i r d e t é s