h i r d e t é s

Parkot neveznek el Aradon Török Zsolt hegymászóról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Parkot neveznek el Aradon Török Zsolt hegymászóról

2019. augusztus 19. - 17:22

 

Parkot neveznek el Aradon a Fogarasi havasokban múlt héten meghalt Török Zsolt hegymászóról - közölte hétfőn honlapján a város polgármesteri hivatala. 

Archív felvétel - Forrás: arad24.net

Az önkormányzat azt is bejelentette, hogy gördeszkapályát, mászófalakat, kikapcsolódásra alkalmas részeket és szabadtéri könyvtárat alakítanak ki a jelenlegi gyermekparkban, amely Török Zsolt nevét veszi fel. 

"Török Zsolt Arad és Románia nagykövete volt a világban, korosztálya kiemelkedő egyénisége, aki példakép lehet a következő generációk számára is. Ezért határoztuk el, hogy életben tartjuk emlékét a következő években is" - idézte Calin Bibart megbízott polgármestert a közlemény. 
Török Zsoltot az aradi Ioan Slavici Színházban ravatalozták fel, temetését kedden 14 órától tartják az aradi Felsőtemetőben. 

Az egyik legsikeresebb romániai hegymászóként ismert Török Zsolt a múlt hét közepén indult el a Fogarasi-havasokba. Miután több napig nem adott életjelt magáról, családja értesítette a hatóságokat. Holttestét szombaton találták meg a 2535 méter magas Negoj- (Negoiu) csúcs alatt egy szakadékban. A hegyi mentők vezetője valószínűnek tartotta, hogy Török Zsolt a Negoj meredek oldalán a mélybe zuhant. 

Török Zsolt az egyik legeredményesebb romániai hegymászó volt. Ő vezette 2013-ban azt a romániai expedíciót, amely felvitte a román zászlót a Himalájában a Nanga Parbat 8125 méter magas csúcsára. Máig ez a romániai alpinizmus egyik legnagyobb teljesítménye. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s