h i r d e t é s

Pálinkás József: "az ellenzéki pártokból hiányzik a kormányzóképesség"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pálinkás József: "az ellenzéki pártokból hiányzik a kormányzóképesség"

2020. október 18. - 06:25

 

Interjút adott a Pesti Hírlapnak az új pártot alapító, miniszterelnöki indulástól sem elzárkózó Pálinkás József.

Pálinkás József - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Új Világ Néppárt vezetője a lapnak elmondta, szerinte azért van szükség a pártjára, "mert hiányzik az ellenzéki pártokból a kormányzóképesség, hiányzik belőlük az, hogy meg tudják szólítani azokat az embereket, azt a polgári réteget, amely a Fidesz felé fordult 2010-ben, de 'nem tudja maga mellé állítani az ellenzék, még akkor sem, ha a Fidesz ennek a rétegnek egy nagy részét becsapta'".

Pálinkás szerint kétséges, hogy az ellenzéki pártok tudnának-e az ország érdekében kormányozni, sőt, kijelentette: "az Antall-kormány óta nem volt olyan kormány, amely csak az ország érdekében cselekedett volna."

Jelenleg a Momentum áll hozzá legközelebb, pártjával pedig azokat kívánja megszólítani, akiket a jelenlegi ellenzék nem tud elérni, "akik pillanatnyilag nem tudják, kire szavazzanak, vagy jobb híján szavaznak valamelyik pártra".

Azokra is számítanak, akiknek fontos tiszteletben tartani a jogállamot, a véleményszabadságot, a magyarság sokféleségét, akik nem akarnak mindenkit beskatulyázni. Fontos célcsoportjuk még a nők, és nem csak mint szavazók – tette hozzá.

"Van az a kommunikációs doktrína, amely azt mondja, kell egy nagy ügy, ami berobbantja a támogatottságot. És van egy olyan út is, amely szerint a megfelelő emberekkel szépen haladva lehet növelni a támogatottságot. Olyan nagy ügyet – mint például a Momentum NOlimpia kampánya – mi még nem csináltunk, de ez a módszer nem is áll hozzám közel. Szerintem az embereknek mára elegük lett a nagyon harcos politizálásból, mi inkább egy pragmatikus, problémamegoldó, szélsőségektől mentes néppártot szeretnénk felépíteni. A mi vonzerőnk talán a béke-bizalom-nyugalom-szakértelem szavakkal írható le" - mondta Pálinkás József, az Új Világ Néppárt alapítója. (Pesti Hírlap) / propeller.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s