h i r d e t é s

OWNING THE GAME - EZ A MI JÁTSZMÁNK kiállítás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

OWNING THE GAME - EZ A MI JÁTSZMÁNK kiállítás

2021. július 06. - 12:24

A Pride hónap magyarországi ünneplése elkezdődött, és különböző kulturális programokkal, eseményekkel várják az érdeklődőket. Az Owning the Game – Ez a mi játszmánk című kiállítás július 9. után megtekinthető a nagyközönségnek.

Forrás: Budapest Pride

A Pride hónap programjai Magyarországon kicsit máshogy zajlanak, mint a világ többi részén. A június 25-i megnyitóval idén is hivatalosan kezdetét vette az ünneplés és a különböző programokat azóta is tartják egészen július 25-ig, amikor is a Budapest Pride felvonulás megkoronázza az eseményt.

Az rengeteg program között található egy kiállítás egy kifejezetten érdekes koncepcióval. Az Owning the Game - Ez a mi játszmánk nevű kiállítás fókuszában a Roma LMBTQ közösség tagjai állnak. A szervezők és a művészek úgy gondolták, nem dokumentarista irányba vezetik el a kiállítást, hanem egy olyan irányba, ahol a közösség tagjai saját életüket irányítják és nem csak folynak az árral. Az ábrázolásokat minden szereplő saját karakteréhez, egyéniségéhez igazították.

A résztvevők írásos beszámolóival tarkított vizuális anyag arról szól, ki hogyan élte meg ezt az egész projektet, amin keresztül mind segíthetnek azoknak az embereknek, akik nem mernek nyíltan a közösséghez tartozni.

Azt viszont fontosnak tartom megjegyezni, hogy ez a mentalitás sem csak a Roma LMBTQ közösség tagjainak szükséges. Bárhonnan is jött, annak az illetőnek tisztában kell lennie saját magával és a kiállítás is erről szól.

A kiállítás megnyitója 2021 július 9-én lesz este 7 órakor, és 2021. augusztus 2-ig lesz megtekinthető a Klauzál13 nyitvatartási idejében. A belépés ingyenes és akadálymentesített.


Kommentelne? Kattintson ide!