h i r d e t é s

Otthonánál csaptak le a kommandósok az egyik orosz kormányzóra

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Otthonánál csaptak le a kommandósok az egyik orosz kormányzóra

2020. július 09. - 17:55

 

Szergej Furgalt másfél évtizeddel ezelőtti gyilkosságok megszervezése és gyilkossági kísérlet gyanúja miatt vették őrizetbe.

Szergej Furgal, az orosz távol-keleti Habarovszki terület kormányzója - Forrás: Следственный комитет Российской Федерации / YouTube

Másfél évtizeddel ezelőtti gyilkosságok megszervezése és gyilkossági kísérlet gyanúja miatt őrizetbe vették csütörtökön Szergej Furgalt, az orosz távol-keleti Habarovszki terület kormányzóját.

Furgalt reggel az otthonánál fogták el kommandósok, amikor a munkahelyére készült indulni. Az akcióról készült videofelvételeket bemutatták a televízióban.

Szvetlana Petrenko, a kiemelt bűnügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője közölte: a politikust azzal gyanúsították meg, hogy 2004-2005-ben több üzletember meggyilkolását szervezte meg. Az üggyel kapcsolatban korábban már négy embert letartóztattak. A szóvivő elmondta, hogy a Furgal elleni gyanú egyebek között bérgyilkosságra, banditizmusra zsarolásra és gyilkossági kísérletre is kiterjed.

A politikust kormányzónak a nacionalista-jobboldali Liberális Demokrata Párt színeiben, 2018-ban a szavazatok csaknem 70 százalékával választották meg, a kormánypárt, az Egységes Oroszország jelöltjével szemben. (MTI) / nepszava.hu


 

h i r d e t é s