h i r d e t é s

Ötödik sebesség

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Ötödik sebesség

2022. május 25. - 10:46

Mint várható volt, a választások eredményétől megrészegült kormánypárt nagyobb tempóra kapcsolt. A tojásfejűek által mind máig hibrid rendszernek vizionált (puha) diktatúra szemmel láthatóan, komoly ütemben keményedik!

Orbán a CPAC budapesti kongresszusán, melyen a republikánusok tartalék csapata vett részt, fontos ember egy se jött el, még Európából sem, beszédében a szélsőjobboldal vezérének tolta fel magát.
Megsemmisítésről, kritikai fajelméletről, a progresszív dominancia győzelméről beszélt.
A halandzsa tartalmasabb ismertetése fülzúgást és szédülést eredményezhet.

Ezek után, mivel zsarolása végül süket fülekre talált az olajembargó ügyében, és kifutott az időből, mert most már itt a nyakán az Európa Tanács vonatkozó ülése, standa pityere bejelentette, hogy napirendre tűzni se engedi a kérdést.

Kibújt hát a szög a nem létező zsákból: semmilyen körülmények közt, Magyarország számára biztosított engedmények (határidő-halasztás) ellenére sem óhajt hozzájárulni a Gazda elleni, az orosz energiától függőséget felszámoló első lényegesebb szankció életbe léptetéséhez.

Naná, hogy Varga Judit is belendült. Tör, zúz, rombol.

  • Most már annak az adatnak a nyilvánosságra hozatalát is megtagadja (és megtagadhatja), hogy a minisztériumában ki, hány titkosszolgálati megfigyelést engedélyezett (egyszerűen titkosította az adatot a szentem).
  • Előterjesztette a gránitszilárdságú alap-izé tizedik módosítását, miszerint szomszéd országban (mondjuk Kanada is szomszéd ország lesz, ha ürügy kell?) zajló háborús cselekmények esetén is joga van a miniszterelnöknek rendeleti kormányzásra.
  • (Orbán nyomban ki is hirdette a háborús veszélyhelyzetet a 2015 ősze óta hosszabbítgatott migráns veszélyhelyzet és a két éves járványügyi veszélyhelyzet mellé).
  • A teljes kudarcot hozó, a magyar álláspontot mindenben elutasító budapesti tárgyalások után újabb magasröptű politikaelméleti és ideológiai fejtegetésbe bonyolódott, hogy aszongya: "hárommillió Fideszre leadott szavazat felülír mindent, felülírja az Uniónak a jogállamisági mechanizmus vizsgálatára vonatkozó igényét is!"

Tehát, húzzanak a francba, és ide a zsét!

Na, mármost!

1./ Ha a filozófiaelméleti kérdéseket most nem érintjük, pusztán a számok, az arányok világában merülünk el, a hárommillió (és most ne firtassuk, hogy hogyan és miért jött össze) hogyan aránylik négyszáznyolcvan millióhoz, Nagyságos Asszonyom?

2./ Hitler 1933-ban (és itt se firtassuk, hogyan és miért jött össze) tizenhétmillió szavazatot kapott (43%).

Szóval? Mi mennyi?

Pintér, átvéve a közoktatás és az egészségügy irányítását, nyomban a klasszikus eszköztárhoz nyúlt: kardlapozással, a sztrájkjog végleges megszüntetésével kívánja felvirágoztatni az oktatásügyet.

Na, azért a béremelés is szóba került! Semjén szerint Brüsszel tehet róla, hogy nem lesz.

A Strasbourgi Bíróságnak a "civil törvényt" jogellenesnek minősítő ítélete megkerülésével újra előtérbe került a civil szervezetek ellehetetlenítése: Domokos László, az ÁSZ elnöke a civil szervezetek vizsgálatára fog összpontosítani, "mert azok a közvélemény formálására alkalmas szervezetek".

Az általában az elmúlt tizenkét évben kizárólag a Fidesz gazdálkodását rendjén valónak találó ÁSZ egyébként csak az állami vagyon felhasználást ellenőrizheti, de ilyen apróságok, mint a hatáskör hiánya, Domokost nem (sem) zavarják!

Vannak azért egész muris fejlemények is, ha az ember nem tojná össze magát tőlük:

Vejkey Imre nevezetű KDNP-bonc, úgy látszik a párt történész- és történetfilozófiai tagozatának üdvöskéje nem átallotta kifejteni, hogy "akik most Brüsszelből bírálnak, azok 1222-ben még törzsszövetségben éltek, mikor nekünk már alkotmányunk volt!"

Ez az ember még az elemi iskolát se volt képes elvégezni!

Mert, kérem:

1./ Törzsszövetségben speciel mi éltünk háromszáz évvel a megjelölt dátum előtt, a mai bírálóink elődei viszont keresztény hitre tért birodalmakban, királyságokban, fejedelemségekben.

2./ Az Aranybulla mindennek nevezhető, csak alkotmánynak nem.
Akkor a fogalom még ismeretlen volt.

Az Aranybulla pedig egy gyenge kezű királytól (II. András) a nemesség által, a jogaik kiterjesztése érdekében kicsikart alku volt, csakúgy, mint pandantja, a Fakardú János király által kiadott Magna Charta, melynek egyetlen időtálló rendelkezését: szabad embert csak (független) bíróság ítéletével lehet bebörtönözni, e magyar párja nem ismeri.

3./ Egyébként meg tök mindegy! Noé bárkájáig csak nem megyünk vissza?

A baj csak az, hogy mindezeket a gazemberségeket és ökörségeket a Fidesz-hívők természetesen kritika nélkül és lelkes tapssal fogadják.

Ami úgy hangzik, hogy éljen Rákosi!

 

Helyesbítés (2022. június 1. 17:31)

Címkék: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s