h i r d e t é s

Őszig a terv szerint a minisztériumtól laptopot vagy táblagépet kap minden tanuló, akinek nincs Romániában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Őszig a terv szerint a minisztériumtól laptopot vagy táblagépet kap minden tanuló, akinek nincs Romániában

2020. május 04. - 09:05

 

Az oktatási minisztérium laptoppal vagy táblagéppel tervez ellátni őszig minden olyan tanulót, akinek nincs még ilyen készüléke – nyilatkozta szombaton Monica Anisie. - írja a transindex.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Balázs Attila

A tárcavezető elmondta, amellett, hogy biztosítani szeretnék ezeket a készülékeket a rászoruló tanulóknak, felkészítőket tartanak majd a pedagógusoknak az online oktatás megkönnyítése érdekében.

Anisie rámutatott, az elmúlt években számos projekt indult egyrészt az oktatási rendszer digitalizálása, másrészt a tanárok ennek megfelelő képzése céljából, de egyiket sem vitték véghez. Ezért megkérte minisztériumbeli kollégáit, összesítsék ezeket, és vizsgálják meg, mennyi valósult meg belőlük,

hogy lássuk a pontos helyzetet, tudjuk, honnan indulunk.

Tanévzárás után képzéseket fogunk tartani

– tette hozzá. Az iskolák és óvodák őszi újranyitása kapcsán a tárcavezető azt mondta, ez a járvány alakulásától függ.

Nekünk arra is fel kell készülnünk, hogy ősszel sem nyitnak újra az iskolák. (...) Ha esetleg szeptemberben érkezik egy második hullám, amint azt a szakemberek állítják, nekünk fel kell lennünk készülve

 – nyomatékosította.

A miniszter azt is elmondta, az oktatási tárca biztosítja az ösztöndíjakat erre az időszakra, ugyanakkor elismerte, lehet, hogy az önkormányzatok által folyósított ösztöndíjakat esetenként nem kapták meg a tanulók.

transindex.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s