h i r d e t é s

Összeomlott a betegellátás az egyik magyar kórházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Összeomlott a betegellátás az egyik magyar kórházban

2020. december 18. - 06:16

A polgármester is csak a netről tudta meg, hogy erősen akadozik a kórházi betegellátás Mosonmagyaróváron 

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Múlt hét pénteken átadták a sok tízmillió forintból felújított szülészeti részleget a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban, pár nap múlva be is zárták.

Koronavírusos lett – tudomásunk szerint – két altatóorvos, ezért a szülészet-nőgyógyászat mellett a sebészet és traumatológia részlegen is átmenetileg bezáratta a fekvőbeteg-ellátást a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Bár a városban gyorsan híre ment, hogy szülni a 40 kilométerre levő Győrbe kell menni, de a lezárásról sem a kórház oldalán, sem az NNK honlapján, sem a kórházfenntartó ÁEEK oldalán nem volt található információ tegnapi cikkünk írásakor. És az önkormányzat oldalán sem.

Nyílt levelet írt a polgármester, a kormánypárti Árvay István, amelyet a Facebook-oldalára is feltöltött. A levelet az átmeneti lezárást elrendelő NNK-nak, a kórháznak, valamint a megyei és városi tisztiorvosnak címezi.

Azt sugallja a levél, hogy a polgármester is csak a közösségi médiából tudta meg, hogy mi történt a város kórházával. Tájékoztatást kér arról, hogy

  • mely részlegeket érintik a működési korlátozások (holott erről a lapunk által is megismert dokumentum világosan szól),
  • a háziorvosoknak szóltak-e időben arról, hogy megváltozott a helyzet,
  • képes-e az intézmény szakszerűen ellátni a korlátozásokkal nem érintett területeken ápoltakat,
  • és mi vezetett ahhoz, hogy a kórházban a betegellátás összeomlott?

A kórház ellátási körzetébe 70 ezer ember tartozik. (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s