h i r d e t é s

Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe

2021. június 24. - 14:00

 

A csapadékmentes, száraz időjárás és az extrém magas hőmérsékletek miatt megnőtt a kockázata az erdő- és bozóttüzek kialakulásának, ezért a Nébih mától tűzgyújtási tilalmat rendelt el egész Magyarország területére.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, illetve azok 200 méteres körzetében, a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken is – olvasható a hatóság jelentésében.

A Nébih vezetősége azt kéri, sehol ne dobjanak el cigaretta csikket, használják a hamutartót. Az eloltottnak vélt cigaretta csikkek apró égő zsarátnokai sok erdő pusztulásáért felelősek.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők.

A minden nap érkező aktuális összefoglalókon kívül interaktív tűzgyújtási tilalmi térképet is közzétettek, melynek segítségével pontosan be tudják azonosítani a lakóhelyük környékén található erdőterületeket.

Csupán egy másodpercnyi odafigyeléssel, több hetes tűzoltást és évtizedes helyreállítást előzhetünk meg – figyelmeztetett a Nébih. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s