h i r d e t é s

Országos, áztató eső nem lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Országos, áztató eső nem lesz

2022. május 24. - 05:36

Kedden a felhőzet és a hőmérséklet tekintetében is változékony napra készülhetünk, 30 és 20 fok között szóródnak a maximumhőmérsékletek. A hétvégére jelenleg komolyabb lehűlés körvonalazódik!

Napközben nyugat, délnyugat felől fokozatosan szakadozik, vékonyodik a felhőzet, a fátyolfelhők mellett kisüt a nap. A csapadéktevékenység is egyre inkább kelet felé terjed, miközben gyengül, szűnik, az északkeleti megyékben már csak kevés helyen eshet. A délután során gomolyfelhők is képződhetnek, amelyekből a Dunántúlon - nagyobb számban késő délutántól, estétől - zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti szelet élénk lökések kísérik, de zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos keleti részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetünk. Késő estére többnyire 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Kedden a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket, náluk gyakori lehet a fáradékonyság, dekoncentráltság, emellett migrén, gyulladásos panaszok jelentkezhetnek. Éjjel az érkező zivatarok hatására alvászavarok előfordulhatnak, napközben a zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei.

A hidegebb helyeken hajnalban még felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos tájakon 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős lehet, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s