h i r d e t é s

Oroszország korábbi elnöke "Nagy-Románia" létrehozását vizionálja

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Oroszország korábbi elnöke "Nagy-Románia" létrehozását vizionálja

2022. június 29. - 10:07

Dmitrij Medvegyev szerint Moldova európai uniós tagsága lehetséges, de csak közvetett módon.

Dmitrij Medvegyev - Forrás: elemi.hu

Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke és miniszterelnöke szerint Moldova Európai Uniós tagsága lehetséges, de nem közvetlenül, "hanem közvetett módon egy »nagy Románia« létrehozásával" – számolt be a FARS beszámolója alapján a Liner.hu.

„Moldova beállt a hosszú sorban az EU-csatlakozásért, ami évtizedekig fog tartani. Jó utat! De ők hamarabb akarják! Ebből fakadóan lehet máshogy is EU-tagságot szerezni: egy nagy Románia létrehozásával” – fogalmazott Medvegyev, aki szerint a román politikusok már régóta „körtáncolnak” Moldova körül. A volt orosz elnök ezt rendkívül szórakoztatónak találja, szerinte azonban a következmények már kevésbé lesznek azok.

Peszkov is megszólalt 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a bejelentést követően kijelentette: az az Európai Unió belső ügye, hogy kinek garantálnak tagjelölti státuszt, és hangsúlyozta: "ezzel a folyamattal nem okozhatnak nagyobb problémát a jelenleginél."

Sajnálatát fejezte ki továbbá azzal kapcsolatban, hogy – meglátása szerint – Moldova azzal asszociálja a tagjelölti státuszát, hogy „oroszellenes politikát” folytat. A szóvivő kiemelte: az, hogy tagjelöltek lettek, még nem biztos, hogy tagok is lesznek. (mandiner.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s