h i r d e t é s

Orosz figyelmeztetés Washingtonnak: "ne játsszon a tűzzel"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orosz figyelmeztetés Washingtonnak: "ne játsszon a tűzzel"

2021. március 03. - 11:39

 

Moszkva "ellenséges oroszellenes kirohanásnak" nevezte a Navalnij-ügyben bejelentett amerikai szankciókat.

A kép illusztráció! - Forrás: OrissaPOST

Orosz hírügynökségek idézték Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő közleményét, amelyben arra reagált, hogy néhány órával korábban Washington orosz tisztségviselők és cégek ellen vezetett be szankciókat Alekszej Navalnij, a nyugati források szerint megmérgezett orosz ellenzéki politikus és munkatársai elítélése, illetve bebörtönzésük miatt. Washington az Európai Unióval összhangban jelentette be a büntetőintézkedéseket.

Zaharova közölte, hogy Moszkva nem békél meg ezzel, és a kölcsönösség alapján fog reagálni az amerikai szankciókra, de nem feltétlenül tükörintézkedésekkel.

"Az amerikai kormányzat ellenséges oroszellenes kirohanást intézett, bejelentve duettben az Európai Unióval a soron következő, Oroszországot büntető szankciós intézkedéseket" - írta Zaharova. Szerinte "tort ül az abszurditás", amikor a szankciók bevezetéséhez ürügyként szolgál egy szándékosan megrendezett provokáció, Navalnij "állítólagos megmérgezése, valamilyen katonai vegyszerekkel".

Úgy vélte, mindez csak ürügy az Oroszország belügyeibe való leplezetlen beavatkozásra. Zaharova szerint a Fehér Ház a saját problémáiba belegabalyodva ismét a külső ellenség képét próbálja felépíteni.

Oroszország felszólítja az Egyesült Államokat, hogy "ne játsszon a tűzzel" - írta Zaharova, aki szerint a "logikátlan és értelmetlen" fehér házi irányvonal egyre inkább lehűti a Washington által amúgy is fagypontra süllyesztett kétoldalú kapcsolatokat. Rendre fiaskót szenvedtek azok a kísérletek, amikor szankciós vagy másfajta nyomásgyakorlással próbálták valamire rákényszeríteni Oroszországot - szögezte le a szóvivő. (MTI) / Infostart


 

Kommentek

h i r d e t é s