h i r d e t é s

Óriási csalódás: Tök üres volt az 50 éves időkapszula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Óriási csalódás: Tök üres volt az 50 éves időkapszula

2019. augusztus 22. - 14:25

 

Egy amerikai kisvárosban kincsként őriztek egy könyvtár polcán porosodó dobozt. Az ötvenedik évforduló alkalmából kinyitották az időkapszulát, a helyieknek azonban csalódniuk kellett.

Forrás: FOX6Now.com

Derry egy 33 ezres kisváros az amerikai New Hampshire államban. A településen kincsként őriztek egy könyvtár polcán porosodó dobozt, amelyről azt lehetett tudni, hogy 1969-ben beletettek valamit.

A könyvtár igazgatója úgy döntött, hogy az ötvenedik évforduló alkalmából kinyitják az időkapszulát. A nyilvános bemutatás a nagy városi ünnepségen lett volna, de helyi történészek a város vezetői társaságában néhány nappal korábban összegyűltek, hogy megtekintsék a doboz tartalmát.

Kisebb erőlködés után sikerült is feltárni a széfet, és jött a keserű meglepetés: az időkapszula semmit sem rejtett. Tök üres volt. 

Szegény Derry-beliek csalódottak voltak, leginkább, mert volt rá esély, hogy nagy kincset rejt a ládikó – a város szülöttje volt ugyanis Alan Shepard, az első amerikai, aki járt a világűrben, és aki ötödikként lépett a Holdra; így a helyiek joggal reménykedhettek abban, hogy akár az űrkutatással kapcsolatos izgalmas dokumentumra bukkanhatnak.

Az illetékesek szerint elképzelhető, hogy valaki már korábban ki tudta nyitni a ládát, és kiemelte a tartalmát, de az sem kizárt, hogy mindvégig üres volt. (bumm.sk) / 24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s