h i r d e t é s

Óriási cápát fogtak el a kutatók - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Óriási cápát fogtak el a kutatók - VIDEÓ

2020. október 06. - 06:44

 

"Az óceán királynőjének" nevezik a monstrumot, amelyre kutatók Kanada délkeleti akadtak

Forrás: OCEARCH / Twitter

Ritkaságszámba menő felfedezésről adtak hírt a kutatók: egy 5,18 méteres hosszúságú, körülbelül 1600 kilogramm súlyú fehér cápát fogtak el Kanada délkeleti partvidékén, Új-Skócia közelében - számolt be róla a LadBible nevű lap. A ritka fenevadnak már saját neve is van, a tudósok a megtisztelő "Queen of the Ocean", azaz az "óceán királynője" melléknevet "ragasztották rá".

A fehér cápa egyébként október másodikán került az Ocearch nevű kutatócsoport látóterébe. A ritka monstrum feltérképezését és elfogását célzó expedícióra Chris Fischer irányítása alatt került sor, a szakember elmondta, ilyen példánnyal még sosem találkozott. Véleménye szerint a most elfogott egyed annyira masszív, hogy még hasonlóra sem látott példát eddigi pályafutása során. "Az óceán királynőjének" ugyanakkor rendkívül kalandos, megpróbáltatásokkal teli élet jutott osztályrészéül, ezt több bizonyíték is alátámasztani látszik.

A kutatók egybehangzó véleménye szerint egy idős példányról van szó, testfelületén ugyanis számos beforrt sérülés is található, melyek egyértelműen arról árulkodnak, hogy az ominózus fehér cápa nem unatkozott eddigi élete során. Miután elfogták, 21 kutató vett mintákat az állatról a további vizsgálatokhoz, amelyek fényt deríthetnek a gigantikus fehér cápa étrendjét, izomzatát, élettani sajátosságait övező legfontosabb rejtélyekre. (femcafe.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s