h i r d e t é s

Óriási aranylelőhelyre bukkantak Indiában?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Óriási aranylelőhelyre bukkantak Indiában?

2020. február 25. - 11:13

A helyi hivatalok közlése szerint, óriási aranylelőhelyre bukkantak India egyik északi szövetségi államában, Uttar Pradeshben. A bejelentés lázba hozta a helyieket, de lehet, korai az öröm, mert a lelet talán mégsem akkora, mint amekkorának mondták - írja a Mining.com.

A kép illusztráció! - Forrás: track.in

Uttar Pradesh állam bányaügyi hivatalának vezetője közölte, állami és szövetségi együttműködés keretében, több évig tartó feltáró munkák eredményeként, óriási aranyérc lelőhelyre bukkantak Sonbhadra kerületben.

Az állami hivatalnokok közlése szerint az aranyban gazdag területek több mint 3000 tonnát rejtenek az értékes fémből. A bányaügyi hivatal vezetője szerint a koncentráció igen magas a régió két, jól elkülöníthető területén, tonnánként akár a 3 grammot is elérheti.


Fotó: Aajtak / indiatoday.in

A bejelentés óriási visszhangot váltott ki a helyi lakosság körében, és ugrásszerűen megnövelte a közösségi médiafelületek forgalmát, ahogy a felhasználók egymás után posztoltak a hírrel kapcsolatban.

Az indiai aranybányákat jellemzően még a gyarmati időszakban nyitották, és készleteik erősen kimerülőben vannak. India saját aranytermelése évi 2-3 tonna, ami töredéke a keresletnek. Az ország az elmúlt évtizedben évente átlagosan 843 tonna aranyat importált.

Ilyen viszonylatban érthető, ha a bejelentés a 3000 tonnányi tartalékról, hamar szenzáció lett.

Kérdés persze, megalapozott-e a lelkesedés. Az indiai kormányszervnek számító földtudományi hivatal ugyanis jelezte, becsléseik közel sem jeleznek ekkora tartalékot előre. Az ottani szakemberek kiadta közlemény szerint Uttar Pradesh állam most azonosított lelőhelyeiről

összesen legfeljebb 160 kilogramm arany nyerhető ki.

A közlemény szerint a hivatal soha nem közölt becslést arról, hogy a régió valóban olyan mennyiségben rejt aranyércet, mint azt a szövetségi állam illetékes tisztviselői állították. (origo.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky