h i r d e t é s

Orbánék legújabb aljas húzása: "nem kiskaput csinált, hanem lebontotta a teljes hátsó falat”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbánék legújabb aljas húzása: "nem kiskaput csinált, hanem lebontotta a teljes hátsó falat”

2020. május 28. - 09:47

 

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint abból, hogy Semjén Zsolt benyújtotta a különleges jogkörökről szóló törvényjavaslatát, az látszik: az ellenzéknek igaza volt, mikor a korlátlan hatalom miatt aggódott. - írja a hirhugo.hu.

Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott,

Orbán Viktor nem kiskaput csinált, hanem lebontotta a teljes hátsó falat.

Szerinte ugyanis a törvényjavaslat – amelynek lényege, hogy a jövőben az országos tiszti főorvos javaslatára, a miniszter előterjesztésére a kormány rendelettel egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el – most egyik “beosztottján” keresztül Orbán Viktor fogja eldönteni, mikor legyen rendeleti kormányzás Magyarországon.

Dobrev szerint ez is azt mutatja, hogy az ellenzéknek igaza volt, amikor a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban megfogalmazta aggályait.

Az EP-képviselő azt mondta, Brüsszelben az ellenzéki képviselők sokat dolgoznak azon, hogy az Unió vezetése megtudja, micsoda veszélyeket rejt Magyarországra nézve ez a helyzet, és ha Orbán Viktor így folytatja politikáját, Dobrev szerint lassan mindenki elpártol tőle az uniós vezetők és politikusok közül.

Dobrev szerint a miniszterelnök “nem ismeri az újfajta európai politizálást”, nem tudja, hogy nem lehet már olyan egyszerűen félrevezetni a döntéshozókat, ezzel pedig veszélybe sodorhatja Magyarország uniós támogatásait.

hirhugo.hu


 

h i r d e t é s