h i r d e t é s

"Orbán Viktort csak a pénz, a lopás és a hatalom érdekli"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Orbán Viktort csak a pénz, a lopás és a hatalom érdekli"

2018. szeptember 17. - 16:23

Párbeszéd: a miniszterelnök az áruló.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-én. Jobbra Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Forrás: MTI Fotó: Kovács Tamás

A miniszterelnököt nevezte árulónak a Párbeszéd frakcióvezetője a Sargentini-jelentés elfogadóival szemben, amikor reagált Orbán Viktor napirend előtti felszólalására hétfőn a parlamentben. 

Ön támadja Magyarországot, ön támadja a magyar embereket

 - jelentette ki Szabó Tímea a kormányfőről. 

Leszögezte: a Sargentini-jelentés kizárólag a magyar kormányt ítélte el, hiszen nem az emberek tehetnek az alacsony nyugdíjakról, a hajléktalanok üldözéséről, az Európában legrövidebb ideig folyósított munkanélküli ellátásról vagy az Akadémia világhírű kutatóintézetének "kivégzéséről". 

Szabó Tímea szerint Orbán Viktort csak a pénz, a lopás és a hatalom érdekli, csak ezekért politizál, közben "magasról tesz Magyarországra és a magyar emberekre".

 Kifogásolta, hogy a kormányfő mindenkit árulónak nevez, aki nem ért vele egyet, a többi közt azokat, akik nem a kormány köréhez tartozóknak adnák az uniós forrásokat,  de az ellenzéki képviselőket is, akik tiltakoznak az ellen, hogy az ország ismét "orosz gyarmat" legyen.

A kormányfő ugyancsak árulónak tartja a civileket, akik számos munkát végeznek el a kormány ellen, a többi közt a betegellátásban

- tette hozzá. 

Valóban ingyen jut tankönyvhöz egymillió gyermek - ismerte el -, ugyanakkor 300 ezren vannak, akik tanszerek nélkül kezdték meg a tanévet, és mintegy 50 ezer nincstelen szorult ki az oktatásból a tankötelezettség korhatárának leszállítása okán. 

Évente 30 ezer ember hal meg daganatos betegségben,

mert önök kilopják az egészségügyből a pénzt

 - fogalmazott -, és Magyarországon az egyik legrosszabb a légszennyezettség, amit szintén azzal magyarázott, hogy a kormány ellopja a megoldásra szánt európai támogatást. 

Sérelmezte azt is, hogy míg a kormányfő veje

milliárdokat lop el az uniós forrásokból

büntetlenül, a kisboltokat százezrekre bírságolják, ha egyszer nem adnak számlát.

Még mindig kétmillió embert érint a devizahitelezés problémája, mert a kormány szerinte még mindig a kormány mellett áll

- sorolta.

(MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s