fbpx Orbán Viktor rácsodálkozott arra, hogyha a CEU bezárt, akkor lehetett konferencia az épületében | CIVILHETES

h i r d e t é s

Orbán Viktor rácsodálkozott arra, hogyha a CEU bezárt, akkor lehetett konferencia az épületében

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor rácsodálkozott arra, hogyha a CEU bezárt, akkor lehetett konferencia az épületében

2021. szeptember 18. - 18:57

 

"Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában." - jelentette ki Orbán Viktor Az elüldözött egyetem Budapesten (Szamizdat 13.) című, a miniszterelnöki honlapon szombaton megjelent írásában.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

"Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről" - jegyezte meg.

Hozzátette: a híradások szerint az egyetem fővárosi kampuszán csütörtökön és pénteken sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott, amelyen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek.

A miniszterelnök arra csodálkozott rá, hogy a CEU épületében tartották a Budapest Forum nevű konferenciát, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal, a Political Capital és a CEU Demokrácia Intézet közösen szervezett.

"A híradások szerint szeptember 16-án és 17-én sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott az egyetem budapesti kampuszán, amelyen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek. Hogyan történhetett meg mindez? Úgy, hogy akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat" - szögezte le.

– teszi fel a kérdést Orbán. Egyébként az egyetem bezárása alatt korábban sem az épület bezárását értették. A könyvtár és a működés egy része itt maradt, csak az oktatási tevékenység költözött Bécsbe, miután a magyar kormány célzott törvénykezéssel ellehetetlenítette, hogy szabályosan működhessen.

"Mi, magyarok, nem lepődünk meg, mert tudjuk, hogy hogyan dolgozik Soros György és csapata. A magyar spekuláns mindig értett ahhoz, hogy az üzleti vállalkozásai elleni fellépéseket úgy tüntesse fel, mintha azok szörnyű társadalmi igazságtalanságok vagy éppen a személyével szembeni gonosz, antiszemita támadások lennének" - fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök feltette a kérdést: de vajon mit gondolhattak azok a jónevű kutatók, politikusok és értelmiségiek, akik megjelentek és előadtak a konferencián?

"Vajon hogyan egyeztették össze egyetemi fellépésüket azzal a hazugsággal, hogy a CEU-t a magyar kormány elüldözte Budapestről? Vajon mit éreznek most ezek a tudósok, szakemberek, politikusok, akik egész szakmai hitelüket elveszítették azért, mert felültek a Soros György és globális hálózata által terjesztett hazugságnak? Kínos, nagyon kínos. Talán erről is kellene szervezni egy konferenciát a CEU budapesti kampuszán" - írta a kormányfő.

Úgy vélekedett: Magyarországot a Soros-egyetem kapcsán azért támadják, mert nem hagyta, hogy a spekuláns milliárdos továbbra is visszaéljen a hatalmával.
"A '90-es években Soros hűséges szövetségese, Magyar Bálint, a liberális-exkommunista kormány oktatási minisztere olyan szabályt hozott, amely a magyar egyetemekkel szemben indokolatlan versenyelőnyt biztosított a Soros-egyetemnek. Mi ezt a kiskaput becsuktuk, és elrendeltük, hogy minden, Magyarországon létesített külföldi egyetem ugyanolyan feltételek szerint működjön, és tartsa be a jogszabályokat. Valamennyi egyetem gond nélkül teljesítette a jogszabályi feltételeket. Egyetlen kivétel volt: a Soros-egyetem. Alapítója számára ugyanis kifizetődőbb volt farkast kiáltani, nemzetközi kampányt szervezni Magyarország ellen, mint a megszerzett privilégiumokat feladni" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: hazugság hazugságot szül.
Megjegyezte, "álljon itt a legnagyobb hazugok és hazugságok toplistája": Guy Verhofstadt "egész Európát érintő szégyenről" írt, Judith Sargentini egy saját gyártású kisfilmben mondta, hogy a CEU-t elüldözték, az Európai Bizottság által készített 2020-as országjelentés pedig azt írja, hogy "a CEU befejezte a tudományos tevékenységét Magyarországon".

A miniszterelnök szerint az egész EU szégyene, hogy a szóban forgó, tényszerűen hamis állítások uniós jogi eljárások alapjaiként szolgálnak.

"Quo vadis Europa?" - tette fel a kérdést a kormányfő. (MTI) / 24.hu

*a konferenciát részben a CEU Demokrácia Intézet szervezte, ami ugyan az egyetem alá tartozik, de még kevesebb köze van hozzá.


 

Kommentek

h i r d e t é s